Title of a News Article

Başkan Ekinci, ‘Kırsalda adım atılmadık yer kalmayacak’

Başkan Ekinci, ‘Kırsalda adım atılmadık yer kalmayacak’
banner206

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, hafta içi mesai günlerini dolu bir şekilde geçirdiği gibi hafta sonlarını da doludizgin geçirmeyi sürdürüyor. Kırsal Mahallelerde yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere bölgeye giden Başkan Ekinci, burada yapılan stabilize yol, alt yapı üst yapı çalışmalarını birim amirleriyle birlikte yerinde gördü.

Kırsal Mahallelerdeki çalışmalar öncesi İlçe merkezinde Eyüp Peygamber Makamı yakınlarında bir mağaza açılışına katılan Başkan Ekinci, ardından kirve olduğu sünnet törenine katıldı.

Bir gün içerisinde çok sayıda kırsal mahalleyi gezerek sorunları yerinde gören ve vatandaşlardan gelen talepleri yerinde dinleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, sorunların çözümü noktasında birim amirlerine talimatlar verdi.

Pazar günü yapılan gezi kapsamında ilk olarak Sağlık Mahallesi muhtarı çevre mahalle muhtarlarıyla bir araya gelinerek istişare toplantısı yapıldı ve yapılan toplantının ardından stabilize yol çalışmaları yerinde incelendi. Birim Amirleri ve vatandaşlarla birlikte birçok mahalleyi daha gezen Başkan Ekinci, yapımı tamamlanan ve devam edilen cami ve taziye evlerini yerinde inceledi. 

Sağlık Mahallesinde devam eden stabilize yol yapım çalışmalarını mahalle sakinleriyle birlikte inceleyen Başkan Ekinci, ‘Kırsal mahallelerimizdeki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor, köy içi stabilize yollarla ilgili çalışıyoruz. Yapılan yolları mahallelilerle birlikte geziyoruz. Kısa bir süre içerisinde girilmemiş kırsal bir mahallemiz kalmayacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun buradaki halkımıza’ dedi.

‘Bugüne kadar böyle hizmet görmedik’

Yapılan stabilize yol çalışmaları esnasında vatandaşlarla görüş alış verişinde bulunan Başkan Ekinci, mahalle sakinlerinin hayır duasını aldı. Şuana kadar böyle bir hizmeti almadıklarını belirten bazı mahalle sakinleri Başkan Ekinci’ye sonsuz teşekkürlerini ilettiler.

Tam kadro kırsal mahallelere giden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Başkan Ekinci, inceleme startını Sağlık Mahallesinde verdi. Mahalle içerisinde yapılan stabilize yol yapım çalışmalarını yerinde gören Başkan Ekinci, bir diğer eksikleri ise mahalle sakinlerinden dinledi.

Sağlık mahallesi sonrası, Horoz Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelindi. Burada, atık suların bertaraf edilmesi istendi, durumu yerinde gören Başkan Ekinci, Fen İşleri amirlerine talimat vererek çözüm noktasında hızlı bir şekilde harekete geçilmesini istedi.

Bir diğer durak Ulucanlar Mahallesi oldu. Burada yapılması planlanan taziye evi için yer tespiti yapıldı, mahalle içerisinde eksik kalan stabilize yol çalışmalarının yapımına da yakın bir süre içerisinde başlanılacağı öğrenildi.

Kırsal Mahalle gezilerini sürdüren Başkan Ekinci, Ulucanlar’dan sonra Yardımcı Mahallesine gitti. Yardımcı Mahallesinde yapımı tamamlanan taziye evi vatandaşlarla birlikte yerinde görüldü. Bayan Taziye evi için gelen talepleri de değerlendiren Başkan Ekinci, yer tespitinde bulunulmasını istedi. Bölgenin en büyük mahallesi olarak bilinen Yardımcı mahallesinde gençlere yönelik yapılması planlanan spor salonu için yer bakıldı.

Eyyübiye Belediyesi ekipleri tarafından yapımına devam edilen çalışmaları yerinde görme adına mahalle mahalle gezen Başkan Ekinci’nin bir diğer durağı Gümüşören Mahallesi oldu. Gümüşören Mahallesi’nde yapımı vatandaşların desteği ile başlatılan Camiyi yerinde gören Başkan Ekinci, belediye olarak caminin yanında yapılacak olan taziye evinin tüm masraflarına üstlendiklerini söyledi.

Vatandaşlardan yoğun ilgi gören Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, aldığı sinerji ile kırsal mahalle gezilerini sürdürmeye devam etti. Karaman Mahallesi’nde bitirilen stabilize yollar, taziye evi ve parke taşı döşeme çalışmaları yerinde incelendi.

Başkan Ekinci, ‘halkımız hizmetlerin karşılığını veriyor’

Sabahın erken saatlerinde başlayan tempo akşam geç saatlere kadar sürdü. Yapılan gezilerle ilgili açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci; “Şehir içerisindeki programlarımızdan sonra kırsal mahallelere çıktık. Sağlık, çiftlik mezrası, ardından Horoz, Ulucanlar, daha sonra Yardımcı, Gümüşören, Selman Mahallelerini gezdik. Buralarda, kimi yerlerde stabilize çalışmalarımız bitmiş onları inceledik, bazı yerlerde de stabilize çalışmalarımız devam ediyor. Biten ve yapımı devam eden taziye evlerini inceledik. Kırsaldaki hizmetlerimiz devam ediyor. Şunu da gördük, halkımızın bu hizmetler karşısındaki teveccühünü de yakından görmüş olduk. Demek ki şu bir gerçektir, halkımıza ne kadar hizmet götürürsek, halkımız bunun karşılığını en iyi şekilde veriyor. Bunları da sözleriyle ifade ediyorlar ve yüz simalarına da yansıyor. Çok şükür, inşallah hizmetlerimizle anılmaya devam ederiz.” İfadelerini kullandı.

Kırsal mahalle gezileri sonrası ilçe merkezine dönen Başkan Ekinci, başkan yardımcıları ve birim amirleriyle birlikte gün içerisinde yapılan geziler kapsamında bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2015, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142