Title of a News Article

Başkan Ekinci, ‘mağaraları turizme kazandırmak istiyoruz'

Başkan Ekinci, ‘mağaraları turizme kazandırmak istiyoruz'
banner206
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, mesaisine yine erken saatlerde başladı. Eyyübiye İlçesi Muradiye Mahallesinde bir dizi temaslarda bulunmak üzere bölgeye giden Başkan Ekinci, dağlık alanlarda hayvancılıkla geçimlerini sağlayan vatandaşları ziyaret ederek, hayvan atıklarının geri dönüşümü için Belediye adına hazırladıkları poşetlerden ve tekerlekli araçları hayvan sahiplerine tahsis etti.


Küçük ve büyükbaş hayvanların yetiştiği mağaraları da zabıta ekipleriyle birlikte denetleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, mağara sahiplerine temizlik konusunda uyarılarda bulundu. Eyyübiye Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan atık poşeti ve tekerlekli araçları mağara sahiplerine veren Başkan ekinci, bundan sonra atıkların poşetlenmesini istedi. Bu bölgenin daha güzel olması için sizlerle taşın altına elinizi koyun dedi.


Belediye Meclis üyesi Bilal Tekaltı ve bazı birim amirlerinin de Başkan Ekinci’ye eşlik ettiği incelemelerde, Topdağı, Yakubiye ve Osmanlı bölgesindeki mağaralarda hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara 150 el arabası ve 20 bin atık poşeti verildi. Bu atıkların toplanılması için de 2 traktör ve 4 temizlik personeli bölgede görevlendirildi.


Daha temiz, daha sağlıklı ve daha yaşanılabilir bir Eyyübiye için kolları sıvayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, geride bıraktığı bir yılın ardından kısa zamanda çok iş yaptıklarını belirterek; “Mağaralar bölgesi, mağaralar konusu hepinizin de bildiği gibi ilimiz ve ilçemiz açısından çok ciddi sıkıntı oluşturuyor. Bu sıkıntıyı da bizim bir şekilde çözmemiş gerekiyor, burada bir irade ortaya koymamız gerekiyor, artık bu iş böyle gitmez. Bu mağaralarda yapılan hayvancılık ve buradan çıkan atıklar, ilçemizde böyle güzel yerleri ciddi bir şekilde kirletiyor. Artık bu konu da yerel yöneticiler olarak, kamu kurum kuruluşları olarak bu mağaralarla ilgili ciddi bir inisiyatif ortaya konulması gerekiyor. Bunun sonucunda da bu mağaralar turizme kazandırılsın istiyoruz. Bu kamu oyunu da oluşturmamız gerekiyor. Bundan sonraki süreçte de, dernek başkanımızla birlikteyiz, bu sorunun çözülmesi noktasında elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Şuan da gördüğünüz gibi torbalama sistemine geçeceğiz, bu uygulamada temizlik noktasında ciddi katkı sağlayacak. Hem çevrenin kirlenmesini engelleyecek ama asıl konu, burada havyacılık yapan vatandaşlarımıza uygun yerler vermek ve buraları turizme kazandırmamız gerektiği hususudur. Bununla ilgili de bir çalışma var, bu çalışmalar bittiği zaman da özellikle burada hayvancılık yapan işletme sahipleri ile ilgili gerekli düzenlemelerde yapılır ve bu güzelim dereler, vadiler yemyeşil hale gelir, mağaralarda turizme kazandırılmış olur. Bunlarda Urfa’mız açısından çok ciddi bir değer oluşturmuş olur.” İfadelerini kullandı.


Şanlıurfa Mağaracılar Derneği Başkanı Halil Çiftçi ile birlikte mağaraları gezen Başkan Ekinci, gördüğü develeri de sevmeyi ihmal etmedi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2015, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142