Title of a News Article

Başkan Ekinci personeline sahip çıktı‏

Başkan Ekinci personeline sahip çıktı‏
banner206

 Eyyübiye Belediyesi tarafından temizlik personellerine yönelik düzenlenen iftar yemeğine ev sahipliği yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, temizlik personelleri ile birlikte aynı masada iftarını yaptı. Ekinci burada yaptığı konuşmasında ise personellerine sahip çıkarak, “Eyyübiye Belediyesi çalışanları hiçbir şekilde mağdur olmayacaklar, mağdur etmeyeceğiz” dedi.

Şehitlik Çamlık Düğün ve Konferans Salonu’nda düzenlenen İftar yemeği Eyyübiye Belediyesi tarafından tertiplendi. Temizlik personellerine yönelik düzenlenen iftar yemeğine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Başkan Yardımcıları Necmeddin Sağlam, Giray Küçük, Aziz Aslan, Mehmet Elgün, birim müdürleri, birim amirleri ve yaklaşık 400’e yakın Eyyübiye Belediyesi temizlik personeli katıldı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve yardımcıları ayrı ayrı masalarda temizlik personelleri ile birlikte iftar yaptılar. Salon görevlileri tarafından kurulan protokol masası ise bu güzel birliktelik gösterisi nedeniyle boş kaldı. Bu durum ise temizlik personelleri tarafından hoş karşılandı.

 

Ekinci, “Eyyübiye Belediyesi çalışanları hiçbir şekilde mağdur edilmeyecek”

Tertiplenen iftar yemeğinde bir konuşma gerçekleştiren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, burada yaptığı konuşmasında Belediye personellerine sahip çıktı.

Başkan Ekinci; “Kimileriniz temizlik görevlisi, kimileriniz bir başka kurumda müdür, kimilerini esnaf, kimilerini çiftçi. Bize düşende, bize düşen rolü en iyi şekilde oynamak. Herkes ne rolü almışsa o rolü güzel oynadığı zaman emin olun ki, hayattan da lezzet alır, mutlu da olur, huzurlu da olur. Tabi bizlerde sizlerin sorunlarının farkındayız ve bizler ilk geldiğimiz günden itibaren daha önce de ifade ettiğimiz gibi, Eyyübiye Belediyesi çalışanları hiçbir şekilde mağdur olmayacaklar, mağdur etmeyeceğiz dedik. Şundan da emin olun; biz her şeyi paylaşmıyoruz ama tekrar tekrar söylüyorum. Sizi hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz. Bir başka belediyeyle kıyas ederken de mağdur etmeyeceğiz bundan emin olun. Biz işi rakamlara dökmüyoruz ama bordoları aldığınız zaman farkı kendiniz göreceksiniz.”

 

Temizlik personeline dinlenme ve duş tesisi yapılacak

Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ndeki eksikler konusunda da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aktaran Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, alınan ekipmanları hakkında personellere bilgiler verdi. Ekinci; “temizlik araç sayısı 46 idi, şimdi 61 araca çıkarttık. İşçi sayısı daha önce 322 idi, şuan da 382 çıkmış durumda. 1 Camilerimizin temiz kalması için 1 tane cami yıkama aracı tahsis ettik.  Yol süpürme aracı sayısını 4’de çıkardık, iki vardiya ile 8 araca denk geliyor. Daha önce elektrikli aracımız yoktu şuan da 7 tane elektrikli aracımız var. Özellikle tarihi çarşıda, Divanyolu ve eski Urfa dediğimiz sur içerisindeki yerlerde elektrikli araçlarımız çalışacak. Çalışma saatlerinde ise Ramazan ayı dolayısıyla değişikliklerin meydana geldiğini de ifade eden Başkan Ekinci, Ramazan sonrası mağdur edilmeyecek şekilde çalışma saatlerinin düzene bineceğini, temizlik personellerine yönelik şehir otobüslerde kullanmak üzere uzun vadeli Urfa Kart vereceklerini söyledi. Personelin dinlenme ile ilgili sıkıntılarının giderilmesi konusunda da, dinlenme odaları gibi duş alabilecekleri küçük tesisler kuracaklarını söyleyen Başkan Ekinci, temizlik personelleri tarafından uzun süre alkışlanarak hayır dualarını aldı.

 

Bize verilen rolü iyi olmalıyız

Salonda yaptığı konuşmasında sık sık alkışlara tutulan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci konuşmasına şöyle devam etti.

 

“Dedik ya, hayatımıza düşen roller var, bizlerde o rolü çok iyi oynarsak insanların istedikleri hizmetleri yerine getirmiş oluruz. Burada yüklenici firma ile de sürekli irtibat halindeyiz. Onlarda sağ olsun imkanlarını zorluyorlar, onlara da teşekkür ediyoruz.” Dedi. 

 

Erdoğan’a teşekkür, Gazze için dua istedi

Mübarek bir ayda olduklarını belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “bu mübarek aya bizleri eriştiren Hakka şükürler olsun. İnşallah nice ramazanlara birlikte ulaşırız. Bizler burada huzurlu ortamda bir aradayız. Bu huzurlu ortamı bize sağlayan büyüklerimizi teşekkürlerimi sunmamız gerekiyor. Özellikle Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos’un Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’a da burada teşekkür ediyoruz. Teşekkürümüzü de 10 Ağustos’ta sandık başına ailenizi, çevrenizi götürerek sandıklarda tek gerekeni yaparak Sayın Başbakanımızı Cumhurbaşkanı yaparak en büyük teşekkürü sunmuş oluruz. Gazze’deki olaylar da bizleri fazlasıyla üzüyor. Akşam uyuyanlar sabaha çıkıp çıkmayacaklarını bilmiyorlar, sabah çıkanlar dışarı çıkamıyorlar. Çok zor durumdalar. Açacağımız iftar da yapılacak olan dualar Allah katında kabul ediliyor. Dualarınızda lütfen Gazze’yi, Müslümanları hatırlayalım, onlar için dua edelim. Çünkü dualarımız sayesinde onların sıkıntısı giderilir. Herkese hayırlı Ramazanlar diliyor, yaklaşan Kadir Gecenizi de şimdiden tebrik ediyorum” temennisinde bulunarak konuşmasına son verdi.

Eyyübiye Belediyesi tarafından hazırlanan gıda yardımı kumanyaları da temizlik personellerine dağıtıldı. Ardından okunan akşam ezanı ile birlikte tutulan oruçlar yenilen yemeklerle açıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195