Title of a News Article

Baskan Ekinci ve Ayhan Suriyelileri karşıladı

Baskan Ekinci ve Ayhan Suriyelileri karşıladı
banner206
3 gündür Şanlıurfa’nın Akçakale Sınır hattında bekleyen ve Türkiye topraklarına geçmek isteyen Suriyeliler, bu aksam üzeri yoğun güvenlik altında geçiş yaptılar.  Bölgede incelemelerde bulunan ev sahibi Belediye Başkanı Abdulhekim Ayhan ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Suriyelilerin geçişlerine el uzattilar. 

Asker ve polisin yoğun güvenlik önlemlerini aldığı Akçakale Sınır kapısında binlerce kişi bu aksam üzeri 18:00 sularında Türkiye sınırlarına geçtiler.  

Dramatik anların hatsafhada olduğu sınırda Türkiye topraklarına geçiş yapan kadını erkekli ve çocuklu aileler, geçişten sonra rahat bir nefes aldılar.  Binlerce kişinin geçişi esnasında izdihamlarinda yaşandığı sınır hattında Akçakale Belediye Başkanı Abdulhekim Ayhan ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, giriş yapan Suriyelilere el uzatarak onlara su, ve yiyecek ikram ettiler.

Geçişlerin sağlandığı esnada ise karşı taraf Telabyad'da yoğun silah ve bomba sesleri gelmeye devam ediyordu. Koalisyon güçleri Amerika ve İsrail, Suriye topraklarına savaş uçaklarıyla bombardımana tutuyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2015, 20:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195