Title of a News Article

Başkan Güvenç, Şanlıurfa'nın Tarihi ve Kültürel Yapısını Anlattı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı çerçevesinde Umut Tohumları (Seeds Of Hope) adlı projeyle ile Şanlıurfa’ya gelen 32 yabancı öğrenciyle Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda bir araya geldi.

Başkan Güvenç, Şanlıurfa'nın Tarihi ve Kültürel Yapısını Anlattı
banner206
 Öğrencilerle sohbet eden Başkan Güvenç, yabancı öğrencilerle İngilizce konuşarak, Türkiye'deki ziyaretleri ve izlenimleri hakkında bilgi aldı. Belediye olarak Gençlik projesine destek verdiklerini belirten Başkan Güvenç, sohbetin ardından Şanlıurfa'yı ziyaret eden yabancı öğrencilereŞanlıurfa'nın tarihi, kültürel ve sosyo-ekonomik yapısını anlatarak, "İncil, Tevrat ve Kur'an-ı Kerim'de ismi geçen 11 peygamber Şanlıurfa'da yaşamış. Yine dünyanın en eski tapınağı Şanlıurfa'da bulunuyor. Yine dünyanın en önemli barajlarından Atatürk Barajı bulunuyor. Atatürk Barajı dünyadaki en önemli 5 barajdan biridir. Halfeti'ye gittiğinizde ise su altında kalan köyler ve Birecik barajının doyumsuz güzelliklerini göreceksiniz.Harran'a gittiğinizde çöl sıcaklığını hissettiren coğrafyamızda o sıcaklığa karşın korumalı eski evleri göreceksiniz. Ekonomisine bakarsan 132 bin hektarlık sulanabilir birinci sınıf tarım arazisi var" dedi.

Şanlıurfa'nın en farklı kültürlerinden birisi olan sıra geceleriyle ilgili bilgileri de aktaran Başkan Güvenç, "Müzik kültürü en gelişmiş ildeyiz. Kültür olarak kaynaşmış bir şehiriz. Her hafta bir evde toplanılır. Türkiye'de en fazla örneği Şanlıurfa'dadır. Bu toplantılarda müzik dinlenir ve çeşitli sohbet yapılır, sorunlar konuşulur. Bir de siyaset gündem olur" şeklinde ifade etti.

Projeleri hakkında bilgi veren proje koordinatörü Serhat Sezgin, "Bu projeAvrupa Birliği gençlik projesi. Bu projenin amacı yurt dışındaki girişimcilikleri ile ülkemizdeki girişimcilikleri karşılaştırıp neler yapılması gerektiği noktasında çalışmalar yapmak ve ülkemizin ve Şanlıurfa'nın tanıtılmasını sağlamaktır. 4 ülkeden 32 katılımcı arkadaşımızla Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret ederek Şanlıurfa hakkında bilgi aldık" dedi.

Öte yandan Şanlıurfa'yı ziyaret eden öğrenciler arasında Malta, Polonya,İtalya ve Romanya'dan gelen gençler yer aldı. 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2014, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195