Title of a News Article

Başkan Güvenç stardı verdi

Başkan Güvenç stardı verdi
banner206

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Kalkan Caddesinin asfaltlanıp çift yol yapılmasının ardından, Harran Kapı’da da çift yolun devam etmesi için Kamulaştırılan evlerin yıkım çalışmalarını başlattı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve beraberindeki heyetle birlikte geçtiğimiz günlerde Eyyübiye İlçesinde yer alan Kalkan caddesi civarında incelemelerde bulunmuş ve buradaki evlerin istimlâk edilmesi için ev, is yeri sahipleriyle ilk pazarlığı yapmıştı. Daha sonra Kalkan Caddesini 19 metreye kadar genişletmek için yetkililere istimlâk ve proje çalışmalarının başlatılması talimatını vermişti.

 

KENT VE İLCE MERKEZLERİNDE TRAFİK VE ULASİMİ RAHATLACAK YOL YAPİM PROJELERİ PLANLANİYOR

Kentin ulaşımda ve trafikte yoğunluk yaşanan bölgelerinde gerek yol yapım ve genişletme çalışmaları gerekse yapıların kamulaştırılarak, yeni ulaşım arterlerinin açılması yönünde projelerini hayata geçirmeye başlayan Büyükşehir Belediyesi, önceliğini kentin tarihi yapılarının bulunduğu alanlarda gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi Birimlerinin Aralıksız suren çalışmalarıyla kent merkezinde, ilçelerde ve büyükşehir yasasıyla mahallelere dönüşen koy yollarında projelendirme ve uygulamalarını, kapsamlı bir şekilde yürütüyor. İlerleyen günlerde 2014 yılı yol yapım planına artı olarak kent merkezinde ve ilçelerde yeni yol projeleri ve trafik akış kanallarının çalışmaları hayata geçirmeyi planlıyor.

 

KALKAN CADDESİ 19 METREYLE KARAYOLLARİ STANDARTİNA CİKİYOR

Büyükşehir Belediyesi birimlerinin yoğun ve aktif çalışmaları neticesinde istimlâk ve projelendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in katılımıyla istimlâk edilen evlerin yıkımı, alınan güvenlik önlemlerinin ardından Büyükşehir Belediye ekiplerince başlatıldı.

Yıkım işleminin başlamasının ardından yapılacak çalışmalar hakkında açıklama yapan Başkan Güvenç, Eyyübiye Belediyesi işbirliğinde başlattıkları yol genişletme çalışmasının 19 metreye çıkarılarak vatandaşlara kaliteli ulaşım hizmeti sunacaklarını ifade etti.

 

GÜVENC, "ŞANLIURFA’YI DEĞİŞTİRİYORUZ"

Bazı evlerde sorunların olduğunu, ancak Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlâk Daire Başkanlığının yürüttüğü çalışmalarla bu sorunları aştıklarını söyleyen Başkan Güvenç, 4-5 tane evimiz sorunluydu. Emlak İstimlak Daire Başkalığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda sorunların aşıldığı, vatandaşlarımızla anlaşarak burayı alarak yıkım çalışmalarına başladık. Buranın eski ve yeni halini vatandaşlarımız görecektir. Şanlıurfa'yı değiştiriyoruz. Bunun için emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" seklinde konuştu.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise " Yol genişletme ile ilgili çalışmalarda bulunuyoruz şu anda. Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç'in öncülüğüyle Eyyübiyemizi ve Şanlıurfamızı güzelleştirmeye devam edeceğiz" dedi

 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 16:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195