Title of a News Article

Başkan Güvenç'ten çarpıcı açıklamalar

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç, uzun bir aradan sonra Basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 2015 yılında devrim niteliğinde bazı projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Güvenç, Ulaşım ve Konut sorununun mutlaka çözüleceğini müjdeledi.

Başkan Güvenç'ten çarpıcı açıklamalar
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, yeni alınan 12 metrelik 15 adet Toplu Taşıma Aracını halkın hizmetine sunduğu etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Güvenç, 'halkımızın sabırlı olması bizlere olan güvenidir, Ben ve çalışma arkadaşlarımız Halkımızın beklentilerini ve sorunlarını biliyoruz, önemli yatırımlara  halkımızla birlikte imza atacağız'dedi. 

1 Nisan’dan itibaren 25 adet 12 metrelik Otobüsü filoya katarak, yeni alınan 12 metrelik 19 araç, İstanbul  Büyükşehir Belediyesinin hibe ettiği 12 metrelik 5 araç ve Devlet Malzeme Ofisinden gelecek olan 4 Körüklü Araçla toplamda 53 yeni araçla filoyu güçlendiren Başkan Güvenç, halkın konforlu ve rahat seyahatini gerçekleştireceği Toplu Taşıma sistemini oluşturduklarını söyledi.

Otobüslerin bulunduğu alanda beraberinde  Genel sekreter Balamir Gündoğdu, Genel sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Belsan Genel Müdürü Can Hallaç ile birlikte  basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulunan Başkan Güvenç, Şanlıurfa’nın gündeminde yer alan konulara açıklık getirdi. Güvenç, Uluslar arası Uzmanlarla Sorunları Çözüyoruz Seçim döneminde Şanlıurfa’nın en büyük sorunlarından olan Trafik, Konut ve İşsizlik sorunlarını hassasiyetle ele aldıklarını aktaran Başkan Güvenç, “ Şanlıurfa’nın sorunları hakkında uluslar arası uzmanlarla bir araya gelerek bu 3 sorunun çözümü için gece gündüz çalışıyoruz. Bu yoğun çalışmalarımızdan dolayı halkımızla bir araya gelemiyoruz. Bu yüzden bize serzenişte bulunuyorlar haklılar. Şanlıurfa’nın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte Türkiye’nin 7. Büyük ili ve 3 Bine yakın yerleşim birimlerinin sorunlarıyla uğraşıyoruz. Hamdolsun fedakârca çalışan Büyükşehir Belediyesi, meclislerimiz, İlçe belediyelerimizin desteği ve fedakâr kadrolarımızla geldiğimiz günden itibaren çok önemli yapısal reformlara imza attık” dedi. Yeni Büyükşehir Belediyesi Binası ile ilgili çalışmaları başlattıklarını belirten Başkan Güvenç, “Belediye binamızın yer ve konum itibari ile kötü konumda olmasından dolayı yeni yapacağımız Büyükşehir Belediyesi için yer tahsisinde bulunarak kaynak arama noktasında çalışmalarımızı başlattık” dedi. Açıklamasında Şanlıurfa’nın ulaşımını yeniden ele aldıklarını belirterek, ulaşımla ilgili önemli konulara değinen Başkan Güvenç, “Raylı sistem beklentisi oluyor. Ama yolcu sayımız bakımından uluslar arası düzenlemeler  göz önüne alındığında raylı sisteme ihtiyaç göstermiyor. Hedefimiz ilerleyen dönemlerde Karaköprü İlçemizden Haleplibahçe’ye raylı sistemi planlayarak getirmektir” dedi. Ulaşımla İlgili Uygulamalarımıza Halkımız ve Esnafımız Teşekkür Ediyor Otobüs filosunu güçlendirdiklerini ve 53 adet yeni otobüsle toplu taşımayı daha konforlu hale getirdiklerini dile getiren Başkan Güvenç, önceki dönemden kalan borçları da ödediklerini söyleyerek, “Şu anda bizden önce alınan otobüslerinde parasını biz ödüyoruz. Aynı zamanda yeni alınan otobüslerle toplam 53 yeni otobüs filomuza katılmış olduk. 20 Milyon Liradan fazla paranın bir kısmını ödedik ve ödemeye devam ediyoruz. Filomuzun yenilenmesi ve gelişmesiyle birlikte yeni yerlere ulaşım hatları açmaya devam edeceğiz. Akziyaret’e, Çamlıdere’ye, Hipodrum’a, eski havaalanı güzergahına (Abdurrahmandede) ve Maşuk bölgemize yeni otobüs hatları oluşturduk. hamd olsun 3000 Bin TOKİ konutu ve Belediyenin 600 konutunun bulunduğu alanda ulaşım sorunun ciddi bir şekilde çözdük. Şanlıurfa’daki işsizlik oranı OSB sayesinde çözülüyor ve buradaki ulaşımı rahat sağlamak için bu bölgeye yeni hatlar açtık, esnafımız ve sanayicilerimiz bu uygulamadan dolayı gelip teşekkür ettiler” dedi.

Ulaşımda Reformlar Gerçekleştiriyoruz

Divanyolu ve Haşimiye bölgesinde otobüs yolu ile özel araç yollarını ayırmak için çalışma başlattıklarını söyleyen Başkan Güvenç, “Yol üzerindeki parklanmayı kaldırarak 4 yerde indir-bindir sistemi getirdik. Önümüzdeki günler içinde Atatürk bulvarını rahatlatmak için 35 Metrelik yeni yolun yıkım çalışmalarını tamamlıyoruz. Eski sanayi alanında da 300’’ün üzerinde evi istimlak ederek yıktık. Ulaşım adına 35 metrelik yeni yolu hemen yapıp bu  bölgeyi rahatlatacağız. Karaköprü İlçesindeki Cemre tesislerinden Haleplibahçe’ye kadarki bölünmüş yollarla toplam 12 Km’lik yolu otobüsle 18 dakikaya vatandaşlarımızın ulaşımını sağlayacağız ve bununla birlikte toplu taşıma çile olmaktan çıkarak rahat ve konforlu bir şekilde sağlanacak” dedi.

Akıllı Durak ve Akıllı Kavşak Sistemlerini Oluşturuyoruz

 Akıllı durak sistemi ve kavşaklarda akıllı sinyalizasyon sistemini kurarak hafta itibari ile vatandaşların hizmetine sunulacağının altını çizen Başkan Güvenç, “Karaköprü ilçemizde sabah ve akşam yoğunluktan dolayı Çevik Kuvvet’ten otobana kadar olan kısımda bu uygulamayı getirerek duraklarda vatandaşların fazla bekleme yapmadan ulaşımını sağlayacağız” dedi.2015 Yılında Ulaşımda Önemli Projelere İmza Atacağız.2015 yılında içerisinde Ulaşımla ilgili olarak önemli projelere imza atacaklarını belirten Başkan Güvenç, “Mardin ve Çevik Kuvvet kavşaklarının üst ve altgeçit çalışmalarını başlatılması için Karayolları Müdürü ve Ulaştırma Bakanımızla görüşüp büyük ölçüde işbirliği sağladık. İlerleyen günlerde Şanlıurfa Ulaştırma Çalıştayına katılımını bekliyoruz. Sayın Bakanımız Lütfi Elvan; Siverek Nisibbi Köprüsünü son bağlantılarını da gelip nezaret edecek, Şanlıurfa’da yapacağımız yatırımlarla ilgili halkımıza müjdeler verecek. Şanlurfa’da günü kurtarmaya değil, uzmanlarla Şanlıurfa’nın bütün sorunları hakkında 20 -30 yıllık çalışmalarını yapıyoruz. Daha yaşanabilir, cazibe alanları bakımından üst seviyelerde ve merkezi bir kent yapmak için kararlıyız. Bilinmelidir ki hiç kimseyle alıp  veremediğimiz yok, yapmak istediğimiz Şanlıurfa’nın geleceğini kurtarmaktır. Söz konusu Şanlıurfa’nın geleceği ve menfaati ise Celalettin Güvenç için gerisi teferruattır. Çalışan maaş alıp üreten saygı görecek” dedi.

Şanlıurfa’da Şanlıurfalılar İçin Devrim Yapacağız

Yeni hastanemizin açılmasıyla birlikte halkın ulaşım sıkıntısı çekmemesi için filoyu güçlendirdiklerini açıklayan Başkan Güvenç, “Şanlıurfalı kardeşlerimiz ulaşım sorunu yaşamasın diye önceden bu otobüslerle hazırlığımızı yaptık. Bize destek veren büyün kardeşlerimize ve hemşerilime teşekkür ediyorum. bana her zaman destek veren Büyükşehir Belediyesi personellerime, Büyükşehir Belediye Meclisimize, İlçe Belediye Başkanlarına ve parti teşkilatına sabırla destek verdiği için teşekkür ediyorum. Şanlıurfa’da Şanlıurfalılar için devrim yapacağız. Çalışan, çabalayan, halkı gözeten AK belediyecilik anlayışı engel tanımadan her zaman devam edecek” dedi.

Halkın Sesine Kulak Veriyoruz

Parkometreler hususunda da yaptığı açıklamalarda; parkometreleri uygularken Büyükşehir Belediyesine para kazandırma amacı gütmediklerini ifade eden Başkan Güvenç, “Parkometre uygulamasına biz başlamadık. Sadece Şanlıurfa’da olan bir uygulama değil dünyanın her yerinde uygulanan bir sistemdir. Parkometrenin amacı; trafiğin yoğun olduğu bölgelerde otopark yığılmasını önlemektir. Geldiğimiz zaman Şanlıurfa’da ve Türkiye’nin her yerinde olan bir sistemdi.

Fiyatların yüksek olmasından dolayı gerekli indirimleri yaptık. Yenişehir, Emniyet Caddesi ve 24 Metre bölgelerinde uygulama olmayacak. Bahçelievler bölgesinde ise anket uygulaması ile vatandaş ve esnafımızla karar vereceğiz. Bölgede konsensüs sağlanmadan uygulamaya geçmeyeceğiz. Halkın sesine kulak veriyoruz. Yeni dönemde halkın dediği olur. Efendi halktır, halka sorarız istişare ederiz, hatamız varise gocunmadan özür dileyip geri çekiliriz. Kimsede yanlış bir algı oluşturmasın” dedi.

 Halkımızın Desteği İle Sorunları Çözüyoruz

 Mevcut halk otobüsleriyle anlaşarak onları da urfakart sistemine dahil ettiklerini dile getiren Başkan Güvenç, müeyyideler ve kurallar çerçevesinde anlaşma gerçekleştirdiklerini aktararak, “Belediyenin ciddi bir borcu olduğunu biliyorsunuz. Siyaset tarihinde enkaz edebiyatı yapmayan bir siyasetçi olarak geçmiş dönemler için müfettiş istemeyen ve polemik yapmayan bir insanım. Bunları halk değerlendirir diye düşünüyorum. Borçları yapılandırıyoruz. TEDAŞ’ın özelleşmesiyle birlikte gerekli borçları taksitlendirip ödüyoruz. Biz bunların altında ezilmeden hükümetinizin ve vatandaşlarımız desteği ile sorunları çözüyoruz. 27 Bin Metrekarelik alanı ihaleye verip tamamladık. Mülk sahipleriyle görüşüp anlaşmalar yapıyoruz, göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı onlara teşekkür ediyorum. TOKİ ve mülk sahiplerine fedakarlık yaptırıyoruz. 2009-2010’da başlatılan ve TOKİ’ye devredilmiş gibi görünen konuyu adım adım çözüyoruz” dedi.

Konut İçin Çalışmalarımız Başladı

Konut konusunun da üzerinde hassasiyetle durduklarını ve çözümü için çalışmalara başladıklarına dikkat çeken Başkan Güvenç, “İlk olarak ŞUSKİ Genel Müdürlüğünün bulunduğu alanı satışa çıkartıyoruz. Oradan elde edilen gelir ile konut yapımına başlayacağız. İlk etapta Organize Sanayi bölgesinde çalışan dar gelirli vatandaşlarımız için konut yapma çalışmalarını başlatacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yeni alınan otobüsleri inceleyen Başkan Güvenç, Şanlıurfalıların hizmetine sunulan otobüslerin hayırlı olmasını diledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 19:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Ozan
Mehmet Ozan - 9 yıl Önce

mardin yolunu karaköprü-diyarbakır yoluna bağlayan çevre yoluna otobüs hattı konulmalıdır.

SIRADAKİ HABER

banner195