Title of a News Article

Başkan Güvenç’ten Ezidilere yardım eli

Başkan Güvenç’ten Ezidilere yardım eli
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, IŞİD terör örgütünün saldırıları nedeniyle Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden kaçarak Viranşehir’e yerleşen  Ezidilere gerekli yardımların yapılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Büyükşehri Belediye Meclis Üyesi  Mustafa Tepe ile birlikte bugün Viranşehir İlçesinde bir dizi temaslarda bulundu. Başkan Güvenç, Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin ile birlikte IŞİD terör örgütünün saldırıları nedeniyle Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden kaçarak Viranşehir’e yerleşen  Ezidilerin ileri gelenleri ile bir görüşme gerçekleştirdi. Ezidiler ile görüş alışverişinde bulunan Başkan Güvenç, Hükümetin her türlü yardımı ve çalışmayı yapacağını anlattı. Suriyeli vatandaşlara kucak açtıkları gibi Ezidilere kucak açacaklarını dile getiren Güvenç, “Ezidi kardeşlerimizi mağdur etmemek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Başkan Güvenç, görüşme esnasında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Dr. Fuat Oktay ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi. Telefon görüşmesinde, Oktay, olayın ilk gününden beri Hükümetin Ezidi kardeşlerinin durumu takip ettiğini; önce havadan sonra Barzani ile görüşülerek açılan koridorla karadan insani yardımları ulaştırdıklarını söyledi. Ayrıca Duhokta bir kamp açıldığı ve Mardin'de de mevcut olan 3 bin kişilik kampa Ezidi misafirlerin alınmaya başlandığı ve her türlü yardıma devam edecekleri bildirildi.

Bu arada Viranşehir Belediyesi de, IŞİD terör örgütünün saldırıları nedeniyle Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden kaçan Yezidiler için 3 bin kişilik kamp kuracak.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 17:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Reşit
Reşit - 10 yıl Önce

Bunlarıda başımıza bela edecekler. Daha urfada yaşamak istemiyorum

SIRADAKİ HABER

banner195