Title of a News Article

Başkan Kaya çiftçisine sahip çıktı

Başkan Kaya çiftçisine sahip çıktı
banner206
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Programının 21 il listesinde Şanlıurfa'nın bulunmaması üzerine harekete geçen Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya pamuk üreticileri olmak üzere tüm çiftçilere sahip çıktı.

“Covid19 salgınının etkilerini azaltmak ve önümüzdeki dönemlerde gıda arzı konusunda sıkıntı yaşamamak için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından böylesine önemli bir projenin hayata geçirilmesi ülkemiz adına tabii ki çok önemli bir gelişmedir.  Lakin, GAP'ın başkenti ve ülkemizin tahıl ambarı konumunda olan Şanlıurfa'nın bu listede yer almaması tepkilere neden oldu.

Şok etkisi yaratmış ve derin bir üzüntüye sebep olmuştur diyen Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya "bu mağduriyetin ortadan kaldırılması için hemen harekete geçtiklerini ve Bakanlık nezdinde bazı görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Yapılan görüşmeler neticesinde; Şanlıurfa ile daha birçok il için kapsamlı bir çalışma içerisinde olduklarını bu nedenle de güz dönemi programına dâhil edildiklerini öğrenen Başkan KAYA, çiftçilerimizin bu konuda müsterih olmaları gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası olarak her zaman için çiftçilerimizin yanındayız ve her türlü sıkıntılarını gerekli yerlere iletme konusunda üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın diyen Başkan KAYA; konunun takipçisi olduklarını da ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2020, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142