Title of a News Article

Başkan Kaya'nın çağrısı yanıt buldu

Başkan Kaya'nın çağrısı yanıt buldu
banner206
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya bir süredir, tarımsal üretimin devamlılığı noktasında çeşitli temaslarda bulunmaktaydı. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’yla gerçekleştirilen temaslar ve parlamenterlere yapılan destek çağrıları sonucunda çiftçinin yüzü güldü.

14 Nisan’da TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yönetiminde Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin de katılımıyla gerçekleşen Borsalar Konsey toplantısında Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya söz alarak Şanlıurfalı tacir, esnaf ve sanayicilerin sorunlarını dile getirmiş, hafta sonu ilan edilecek sokağa çıkma yasağının halk sağlığı söz konusu olduğundan sıkı önlemlerle uygulanması gerektiğini ancak pamuk ekimine başlayacak olan çiftçi için bu durumun olumsuzluklar doğuracağını bu nedenle de çiftçimizin bu yasaktan özel izine bağlı olarak muaf tutulmasının yerinde olacağını belirtmişti.

Bunun üzerine Bakan Pakdemirli, M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki TOOB bünyesinde de bu konuyla ilgili girişimlerin olduğunu, İçişleri Bakanıyla bir görüşme yapacaklarını ve gerekli önlemlerin alınabileceğini dile getirmişti.

15 Nisan’da ise, kentteki tarımsal ve ticari ahvali kaleme aldığı 8 maddelik mektubunda Şanlıurfalı Parlamenterlerden ve Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’den bir dizi talepte bulunmuş, çiftçimizin hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağında kapsam dışı tutulması gerektiğinin altını çizmişti.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca bugün yapılan açıklamada tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunanların sokağa çıkma yasağından muaf tutulacağı bildirildi. Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya bu açıklamanın ardından ‘’ Girişimlerimizde her daim yanımızda olan Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, sorunlarımızı dikkatle dinleyip hızlıca çözüme yönelik politikalar üreten Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya üreticilerimiz adına teşekkürü bir borç bilirim.’’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195