Title of a News Article

Başkan Peltek’ten flaş çağrı…

Başkan Peltek’ten flaş çağrı…
banner206

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, son günlerde bölgedeki çiftçiler ve Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) arasındaki sorunların çözümü için bir Uzlaştırma Komisyonu kurulmasını önerdi.

Geçtiğimiz günlerde, Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak’ta elektrik kesintileri nedeniyle yaşanan protestolarla gündeme gelen DEDAŞ ile çiftçiler arasındaki sorunlar, bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. Çiftçiler, kabarık faturalar ve elektrik kesintilerinden yakınırken, DEDAŞ ise çiftçilerin borçlarını ödemediğini ifade ediyor. Yaşanan sıkıntıların çözümü adına, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek tarafından bir öneri geldi.

Başkan İ.Halil Peltek, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Malumunuz, son günlerde özellikle bölgemizde çiftçilerimiz ve DEDAŞ arasında açığa çıkan problemler, basında da yer aldı. Son yıllarda birçok kez gündeme gelen bu sorunların çözümüne ilişkin maalesef somut bir adım atılamadı. Her iki taraf da haklılığını beyan ederken sorunlar, çözülmez bir hale dönüştü.

Tarafları dinlediğimizde, çiftçiler, sulama sezonunda olduklarını elektrik kesintileri nedeniyle ürünlerini sulayamadıklarını, ciddi ürün ve milli servet kaybı yaşadıklarını ifade ediyor, DEDAŞ ise çiftçilerin yüklü faturaları olduğunu ödeme alamadığını dile getiriyor.

Her iki tarafın mağduriyetinin giderilmesi ve tüm problemlerin çözümü adına mülki idare amirlerimizin talimatıyla bir Uzlaştırma (Arabuluculuk) Komisyonu kurulmasını öneriyoruz. Ancak, bu komisyon her iki tarafın temsilcileriyle karşılıklı görüşerek alacağı taahhütlerle bu sorunların çözümünü sağlayabilir diye düşünüyoruz.” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmetttt
Mehmetttt - 4 yıl Önce

Ne uzlaştirma kurulu hangi cağda yaşiyoruz.Eletkrik kesilemez.

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142