Title of a News Article

Başkan Saraç'tan kutlama...

Başkan Saraç'tan kutlama...
banner206
Ak Parti Şanlıurfa il Gençlik kolları Başkanı Mehmet Salih Saraç , Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 5 Aralık 1934 tarihinin önemine dikkat çekti.
AK Parti il Gençlik kolları Başkanı Mehmet Salih Saraç bir mesaj yayımladı. Başkan Saraç mesajında şunları ifade etti , Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 84'üncü yıl dönümünde yaptığı açıklamada, "Tarihte eşi benzeri görülmemiş gayret ve fedakarlık örneği sergileyen kahraman Türk kadını, Kurtuluş Savaşının seyrinin değişmesinde büyük rol oynamıştır. Bu fedakarlık, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından karşılıksız bırakılmamış ve kadınlarımız, devrin muasır medeniyetlerinin aksine ilk kez seçme ve seçilme hakkını kazanmıştır" ifadelerini kullandı.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 5 Aralık 1934 tarihinin önemine dikkat çeken Saraç bu kanunun Fransa'da 1944, İtalya ve Japonya'da 1945, İsviçre'de ise 1971 yılında yürürlüğe girdiğini hatırlattı başkan Saraç , "Türk kadını resmiyette seçme ve seçilme hakkını kazansa da birtakım çevreler tarafından bazı kadınlarımız siyasi engellerle karşılaşmış, eğitim ve kamuda çalışma haklarından mahrum bırakılmıştı. Yani Cumhuriyet'in kuruluşunda kadına gösterilen hedef pratiğe çevrilememişti. Ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleri ile Türk kadını, Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana hak ettiği gerçek değere kavuşmuş, çıkarılan kanunlarla yine bu dönemde devlet güvencesi altına alınmışlardır" dedi

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2018, 20:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195