Title of a News Article

Başkanları buluşturan anma

Başkanları buluşturan anma
banner206
Memur- Sen sendikasının kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan vefatının 15. Yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Harran Kapı Aile Mezarlığında kabri başında düzenlenen törene Vali Vekili Ramazan Seçilmiş  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Merhum Mehmet Akif İnan’ın kardeşi Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet İnan,  Şanlıurfa eski Belediye Başkanlarından İbrahim Halil Çelik, Ahmet Bahçivan ve Ahmet Eşref Fakıbaba, Memur- Sen temsilcileri, şair, yazar ve yakınları katıldı.

 

Güvenç,  Şanlıurfa; Çok Sayıda Dava Adamının Yetiştiği Bir Kenttir

Mezarı başında Şanlıurfalı düşünce insanı merhum Mehmet Akif İnan’a Allah’tan rahmet dileyen ve dua eden Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, “Bir Hadisi Şerifte; ‘Ölülerinize dua edin’ diyor. Rahmet diliyorum. Asla unutulmayacaktır, Allah mekânını cennet eylesin. Akif İnan ve arkadaşları Türkiye’de bir dönem mazlumlarının ve ezilenlerin liderleri, sembolüydü. Dava adamı, mütefekkir ve vicdan sahibidir. Şanlıurfa çok sayıda dava adamının yetiştiği bir kenttir.  O’da dava adamları silsilesinin son halkalarından birisidir. Kendisinin de dile getirdiği gibi davası yerde kalmamıştır” dedi.

 

Güvenç, Bu Ülke Akiflerin, Akif İnanların Memleketi Olarak Kalacaktır

Mehmet Akif İnan’ın Türkiye’nin gelişimine ve değişimine büyük katkı sağladığını ifade eden Başkan Güvenç, “Türkiye’de özlenen sosyolojik toplumsal gelişim ve değişim onların temelini attığı gibi gelişmiş ve değişmiştir. Daha inançlı ve değer sahibi bir gençlik ve toplum yolunda ilerlemekteyiz. Bunun için rahmetle anıyor ve gurur duyuyoruz. İnşallah bu Ülke hep Akiflerin, Akif İnanların memleketi olarak kalacaktır. Bir kez daha samimiyetle rahmet diliyor ve samimiyetlerimi sunuyorum. Burada kardeşleri ve aile efratları var. Onlara da bir kez daha acılarını paylaştığımızı rahmetle andığımızı söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.  

Akif İnan’ın kardeşi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet İnan ise, Türkiye’nin yetiştirdiği önemli bir dava adamı olduğunu ve en büyük eseri olan Memur-Sen’in Türkiye’nin en büyük Sendikası olduğunu belirterek, katılan herkese teşekkür etti. Öte yandan Memur-Sen Genel başkanı Ahmet Gündoğdu ise akşam saatlerinde Bediüzzaman Aile Mezarlığı’na gelerek Akif İnan’ın mezarını ziyaret ederek dua etti. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2015, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195