Title of a News Article

Başkomutan halkı sokağa davet etti

Başkomutan halkı sokağa davet etti
banner206

Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesi illerindeki meydan ve havalimanlarında toplanmaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu milletin imkanları ile ortaya konmuş tankı topu uçağı helikopteri kullanarak milletin üzerine gelmenin bedelini ağır ödeyeceklerdir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk yayınına bağlanarak yaşananları değerlendirdi. Erdoğan, “Bu milletin imkanları ile ortaya konmuş tankı topu uçağı helikopteri kullanarak milletin üzerine gelmenin bedelini ağır ödeyeceklerdir. Bu konuda Cumhurbaşkanı olarak, Başbakanımız ve hükümetimiz olarak bizler atılması gereken adımları dik durmak suretiyle atacağız. Meydanı onlara bırakamayız. Şu anda yapmış oldukları işgali de kısa zamanda ortadan kaldıracağımıza inanıyorum. Kararlı şeklide bu işin üzerine gideceğimiz özellikle bildirmek istiyorum. Bu kararlılığımızı kimsenin test etmeye gücü yetmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara meydanlara çıkma çağrısında da bulunan Erdoğan “Milletimizi illerimizin meydanlarına, havalimanlarına davet ediyorum. Milletçe havalimanında toplanalım, bunları o azınlık grubu tankları ile topları ile gelsinler ne yapacaklarsa yapsınlar. Halkın gücü üzerinde bir güç tanımadın şu ana kadar” dedi.

TSK’da emir komuta zincirinin çalışmadığını vurgulayan Erdoğan, “Şu anda emir komuta zinciri askıya alınmıştır. Emir komuta zinciri içinde altın üste yönelik adımları söz konusudur. Bu ülkede cumhurbaşkanı olarak ben başkomutanım, aynı zamanda Başkomutan olarak benim haberimin olmadığı böyle bir adımı atanlara yargı cevabı verecektir” diye konuştu.

Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın rehin alındığı yönündeki iddiaları da yanıtlayarak, “Bu tür haberleri ben de duydum, şu anda ne denli sağlıklı bilemiyoruz. Bu tür olayları olduğunda hava iyice bulanık olur, şu anda da böyle bir hava söz konusudur. Bu havayı bulanık hale getirenler beledini ödeyecektir” şeklinde konuştu.

Erdoğan konuşmasını sonunda, “Bu darbecilerin başarılı olacağına inanmıyorum, tarih boyunca başarılı olamamıştır. Er veya geç onlar yok olmuşlardır” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2016, 01:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195