Title of a News Article

Başsavcı Kuş’a veda

.

Son yayımlanan Hakimler ve Savcılar Kararnamesi ile Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Başsavcı Uğurhan Kuş onuruna verilen yemekte konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Başsavcı Kuş’un en kritik ve zor görevlerden birini başarıyla yerine getirdiğini söyledi.

Şanlıurfa Polisevi’nde Başsavcı onuruna verilen yemekte konuşan Vali Erin, şunları söyledi:

Çok değerli bir mesai arkadaşımız, Türkiye’nin tarihi boyunca yaşadığı en zor, en sıkıntılı dönemlerde Şanlıurfa’da, en kritik ve en zor görevlerden bir tanesini başarıyla, alnının akıyla tamamlamış oldu. Güneydoğunun ve Türkiye’nin bu dönemde en kritik ve zor problemlerle karşı karşıya kalan büyük ve güzide bir iline Başsavcı olarak atandı. Kendisini uğurlamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Bu tür görevlerde bulunmak, insanoğlu olarak şeref ve onur duyacağı, ailesine de bırakabileceği en büyük mirastır. Ama bunun sorumluluğunu, güçlüğünü ve sıkıntısını bir Başsavcımız bir de bu koltuklarda oturanlar bilir. Hakkıyla görevini ifa ettiğini en azından şu kısa sürede görüştüğümüz, irtibat kurduğumuz bütün kamu görevlileri ve vatandaşların tamamı ikrar ediyor, ifade ediyor. Hoş bir sedayla buradan ayrılmış olması, her idarecinin arzulayacağı ve isteyeceği bir durumdur. Biz Şanlıurfa’ya yapmış olduğu hizmetlerden, ülkemizin ve devletimizin en önemli fonksiyonlarından biri olan adaletin, adalete ve hakka uygun bir şekilde kararların verilmesinde ve icrasında sorumlu olan bir makamda ve bunu hakkıyla yerine getirmiş olduğunu dinliyor ve görüyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Aynı şekilde Bursa'ya da büyük hizmetler sunacağından hiç şüphemiz yok. Kısa sürede bir Vali olarak şunu şöyleye bilirim, keşke kalsaydı, birlikte uyum içinde çalışabilseydik. Ama bu bir devir teslim görevidir. İnşallah yeni gelecek savcımız da eskisini aratmayacaktır. Başsavcımıza ailesiyle beraber sağlık, selamet, uzun ömür ve başarı dilekleriyle uğurluyor, yolunuz açık olsun diyorum. Allah doğrudan, haktan, hakkaniyetten ayırmasın. Tekrar tüm Şanlıurfa adına gönülden şükranlarımı, teşekkürlerimi bir kez daha iletmek istiyorum.

 

BAŞSAVCI KUŞ: HAKKINIZI HELAL EDİN

Şanlıurfa’da görev yaptığı iki buçuk yıl boyunca haktan, adaletten ödün vermemek için gayret gösterdiğini, buna rağmen bilmeyerek birilerinin hakkına girdiyse helallik istediğini belirten Başsavcı Kuş, “Bizden taraf helal edilmeyen hak yoktur” dedi.

Veda yemeğinde konuşan Başsavcı Kuş, şunları ifade etti: İki buçuk yıllık görev süresini tamamladığını, bu sürenin sıkıntılı ve zor günler olduğunu hatırlatan Başsavcı Kuş, 20 Temmuz 2015 Suruç patlamasıyla başlayan, git gide olumsuzlukların arttığı bir süreç yaşadık. Ceylanpınar’da iki polisimizin şehit edilmesi, askerlerimizin polislerimizin şehit edildiği olaylar, darbe girişimi, Viranşehir lojmanlarımıza yapılan saldırılar ciddi manada yaşadığımız sıkıntılardı. İnşallah bir daha yaşanmamasını arzu ettiğimiz olaylar. Ama gerek emniyet, gerek jandarma, gerekse Valiliğimizin hep beraber üstün gayretleri ve koordineli çalışmaları neticesinde, çok şükür ki bu tür olayları çok büyük sıkıntılar yaşamadan atlattık. Beni buraya gönderenler, şunu söylemişlerdi; Urfa sıkıntılı bir yer, zor bir yer. Seni böyle bir yere inanarak, güvenerek gönderiyoruz, görev süreni tamamlarsan Türkiye’nin her yerinde iş yaparsın demişlerdi. Çok şükür, hem o yönüyle görev süremi tamamlamış olmanın, sıkıntı çekmeden, sıkıntıya neden olmadan büyük bir şerefini, mutluluğunu ve bahtiyarlığını yaşıyorum. Diğer taraftan, burası mübarek bir şehir. Burada peygamberler gezmiş. Buranın insanlarına hizmet etmek büyük bir şeref ve onur. Büyük bir bahtiyarlık. Sadece iş olarak düşünmüyorum bunu. Sosyal sorumluluk adına da bunu söylüyorum. Peygamberlerin yaşadığı, peygamberlerin adıyla anılan bu topraklarda görev yapmış, hizmet etmiş olmak benim için şereflerin en büyüğüdür. O anlamda da çok mutluyum. Buradan da başka bir değerli ve önemli bir şehre, Osmanlı başkenti Bursa’ya atanmış olmak da bizim için ayrı bir mutluluk. İnşallah bu milletin sağduyusu, Urfa’nın cesareti, feraseti,

kahramanlığı devam ettiği sürece bu milletin sırtı yere gelmeyecektir. Sizler, özellikle başkanlarım, burada kalan insanlar olarak o cesareti, kahramanlığı, feraseti onlarda gördüm. Onların yüzünde, sözünde, davranışlarında gördüm. Bizi her zaman cesaret verdiler, biz de onların cesaretleriyle daha cesur davrandık. Daha yapıcı olmaya gayret ettik. İkisi birleşince güzel işler ortaya çıktı. Tabi yaptığımız iş gereği bizi seven olduğu gibi sevmeyen de olabilir. Ama şunu söyleyeyim; sevmeyenler kendilerine yaptığımız bir haksızlık olduğunu düşündükleri için sevmiyorlarsa o bir sorun. Ama işimiz icabı birilerinin canını yakmışsak ve biz bunda haklı isek bunun da çok büyük bir sorun olmadığını düşünüyorum. Ama yine de bu anlamda haksız olarak, bilmeyerek birilerinin hakkını yediysek, burada başkanlarımın huzurunda onlardan da helallik istiyorum. Bizden taraf helal edilmeyen hak yoktur.

Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş onuruna verilen yemeğe Vali Erin’in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, Vali Yardımcısı Fatih Çelikkaya, 20’nci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Albay Cengiz Hüner, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mevlüt Dirim ve GAP BKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz iştirak etti.


Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2017, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142