Title of a News Article

Başvuruları başladı…

Başvuruları başladı…
banner206

Bekçi başvuruları ya da bekçi alımı başvuruları başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 8 bin bekçi alımı için başvurular E-Devlet sistemi üzerinden yapılıyor. Peki; 2019 bekçi başvuru ücreti ne kadar? Öte yandan 2019 bekçi alımı ile ilgili detaylar Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından ilan edildi.

Bekçi alımı başvuruları resmen başladı. Hatırlanacağı gibi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz ay 8 bin bekçi alımı yapılacağı müjdesini vermiş, müjdenin ardından bekçi adayları, “Bekçi başvuruları ne zaman?” ve "2019 bekçi başvuru ücreti ne kadar?" sorularının cevabını araştırmaya başladı. Beklenilen tarih sonunda geldi. Bekçi adayları bugünden itibaren başvuru yapmaya başlayacak. Başvurular e-Devlet sistemi üzerinden yapılıyor. Öte yandan bekçi adayları, başvuru şartlarını araştırıyor. İşte, bekçi alımı ile ilgili şartlar.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR

Bekçi alımı 2019 başvuruları, POMEM başvuru sayfası üzerinden yapılmaktadır. POMEM üzerinden e-Devlet sistemine yapılan yönlendirme ile bekçi adayları 2019 çarşı ve mahalle bekçiliği için başvurularını gerçekleştirebilecekler. POMEM’in sitesinde iki ayrı sayfayla karşılaşan bekçi adayları 2019/2. Dönem bekçi alımı için ayrı, 81 il bekçi alımı için ayrı bölüme tıklayarak başvurularını yapabilecekler.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

 “Bekçi alımı için boy ve kilo şartı nedir?” ve “Bekçi alımı ilgili yaş sınırı nedir?” sorularının cevabı, 2019 bekçi alımına başvuracak adaylar tarafından araştırılıyor. İşte 2019 bekçi alımı ile ilgili EGM tarafından ilan edilen şartlardan bazıları:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

En az 167 cm boyunda olmak,

Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.

Başvuru yaptığı İL sınırları içerisinde EN AZ BİR YILDIR ikamet ediyor olmak,

Askerlik ödevini bitirmiş olmak,

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış (18/03/2001 tarihinde ve öncesinde doğmuş olmak) ve 31 yaşından gün almamış (18/03/1989 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak) olmak,

BEKÇİ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Polis Akademisi Başkanlığı, bu dönemin başvuru ücretini 130 TL olarak belirledi. Sınav ücreti Halkbank bankamatikleri ve şubeleri üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Şehit veya vazife malullerinin eş ve çocukları sınav ücreti yatırmayacak.  Başvuru ücretini yatırdığı halde internet üzerinden ön başvuru yapmayan ya da yapamayan, Ön başvurusunu yaptığı halde şahsen başvurusunu yapmayan ya da başvuru şartlarından herhangi birini taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavı geçersiz sayılan,

Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında başarısız olan,

Ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ücret yatıran,

Sınav ücretini kendi adına yatırmayan adayların sınav başvuru ücretleri hiçbir şekilde geri ödenmeyecektir.

BEKÇİ BAŞVURU ÜCRETLERİ HANGİ BANKAYA YATACAK?

Para yatırma işlemi için Halkbank bankamatiklerinde işlem sıralaması şu şekilde olacak;

1- Faturalar ve ödemeler

2- Eğitim ödemeleri

3- Polis Akademisi ödemeleri

4- Polis Akademisi

5-TC Kimlik Numarası

6-Telefon numarası bilgisi

7- Bekçi alımı sekmesi seçilecek.

8-Ödeme yapılacak

Verilen makbuzu sonraki aşamalar için muhafaza etmelisiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195