Title of a News Article

Baydemir, Ayhan ve Öcalan için karar verildi…

.

Baydemir, Ayhan ve Öcalan için karar verildi…
banner206

HDP Şanlıurfa Milletvekilleri Osman Baydemir, İbrahim Ayhan ile Dilek Öcalan, terör örgütü propagandası yapmak suçu ile duruşmaları başka bir tarihe ertelendi.

Suriye’nin Kobani şehrinde yaşanan çatışmalarda geberen iki teröristin leşlerini sosyal medya hesabından takipçileri ile paylaşan Milletvekili İbrahim Ayhan, ‘Anınız önünde saygıyla eğiliyoruz’ cümlesiyle paylaştığı, Dilek Öcalan ise Viranşehir’de asker tarafından etkisiz hale getirilen teröristin cenazesindeki sergilemiş olduğu davranışlardan ve Osman Baydemir ise geçen sene Birecik’teki Nevruz kutlamalarındaki sergilediği davranışlarından ötürü ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan haklarında 5 yıla kadar hapis isteniyor. Hepsine ayrı ayrı dava açıldığı açıklandı.

Şanlıurfa’da terör suçlarının davasını gören 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün ard arda yapılan duruşmalara milletvekilleri katılım sağlamazken, avukatları ise salonda hazır bekledi. Yapılan yargılamanın sonunda mahkeme heyeti milletvekillerinin avukatlarının istekleri doğrultusunda savunma için talep ettikleri ek süreyi göze alarak duruşmaları ileri bir tarihe ertelediğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 17:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195