Title of a News Article

Baydemir, Bakan Yıldız'la görüşecek

.

Baydemir, Bakan Yıldız'la görüşecek
banner206
 Seçilir seçilmez Urfa’daki elektrik kesintilerini bir soru önergesi ile TBMM gündemine taşıyan HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, yarın konuyla ilgili olarak Enerji Bakanı Taner Yıldız ile görüşecek.

HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, başta Urfa olmak üzere Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak illerinde halkı canından bezdiren elektrik kesintileri ile ilgili olarak Enerji Bakanı’nın cevaplaması talebiyle bir soru önergesi vermişti.

Baydemir, soru önergesinde elektrik kesintilerinin çözümü için bakanlık tarafından ne tür önlemlerin alındığını sormuştu. Baydemir ayrıca tarımsal destekleme ödemelerinin çiftçinin elektrik borçlarına karşılık bankalarca bloke edilmesinin yarattığı sıkıntılara da dikkat çekip bu konunun çözülmesi gerektiğini ifade etmişti.

Baydemir, 9 Temmuz günü saat 14.30’da elektrik kesintileri, çiftçilerin tarımsal desteklerine elektrik borcu nedeniyle el konulması gibi konuları Enerji Bakanı Taner Yıldız ile görüşecek. Baydemir önergesinde şu soruları yöneltmişti:

-           Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı olarak bugüne kadar Urfa’da yaşanan elektrik kesintilerinin yaşanmaması için hangi çalışmaları yaptınız?

-           Seçim öncesi ve seçim döneminde Urfa’da elektrik sorunu olmayacak demenize rağmen Bakanlık olarak bugüne kadar bu sorunun çözülememesinin nedenleri nelerdir?

-           Mayıs ayında tarım üreticilerine söz verilmesine rağmen neden hala tarımsal destekler verilmedi?

-           Dicle EDAŞ’ın Bankalara başvurarak destekleme ödemelerine bloke koydurabilmesinin önü neden alınmamıştır?

-           Borcu olmamasına rağmen Dicle EDAŞ’ın sırf sulama birliğinin borcu var gerekçesiyle tüm çiftçilerin ödemelerine bloke koyması keyfiyetinin sonlandırılması için girişiminiz olacak mı?

-           Bakanlığınızca, mağdur olan çiftçilerimizin elektrik borçlarını ödeyebilmelerinin tek yolu olan üretimin devam edebilmesi için elektriklerinin kesilmemesi için herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

-           Sulama birliklerinin borçlarının yeniden yapılandırılması ve ödemelerin kolaylaştırılması için hangi çalışmaları yaptınız? Hala devam eden sorunla ilgili acil bir eylem planınız var mı? 

-           Bu sorunların kalıcı bir biçimde çözülebilmesinin yolu yeni enerji kaynakları ile daha ucuz enerji kaynakları yaratmaktadır. Doğaya uyumlu, sürdürülebilir ve yenilenebilir ucuz enerji kaynaklarının kullanımı için Urfa’da hangi çalışmaları yaptınız?

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 14:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
YOLCU
YOLCU - 9 yıl Önce

Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanlığına ve şuski genel müdürlüğüne HİLVAN SUSUZ DUR İLER BANKASINDAN SÖZSLESME TARİH 23.11.2012.BASLAMA TARİHİ 03.12.2012.BİTİS TARİHİ :25.02.2014.BEDELI 6.917.375.00.HALEN HİLVAN SUSUZDUR.KAMUYUNA DUYRULUR

Kara
Kara - 9 yıl Önce

ucuz enerji kaynaklarına ihtiyaç var

YOLCU
YOLCU - 9 yıl Önce

Hilvan susuz dur iler bankasından sözleşme tarih 23.11.2012.baslama tarihi 03.12.2012.bitis tarihi :25.02.2014.bedeli 6.917.375.00.halen Hilvan susuzdur. kamuoyuna duyurulur.

SIRADAKİ HABER

banner195