Title of a News Article

Baydemir: Çatışma istemiyorsanız..

Baydemir: Çatışma istemiyorsanız..
banner206

Şanlıurfa'da HDP miting alanının değiştirimesine tepki gösteren Osman Baydemir, "Çatışmalar krizler yaşanmasın isteniliyorsa, bir an önce Öcalan üzerindeki tecride son verilmeli." dedi.

HDP il teşkilatı tarafından 14 Ağustos'ta Topçu Meydanı'nda yapılmak istenen miting için Şanlıurfa Valiliği'nin Paşabağı Mahallesi'nde bulunan alanı göstermesine HDP milletvekili Osman Baydemir tepki gösterdi. Darbeye, cuntaya, anti demokratik uygulamalara karşı, birlikte yaşam zemininin oluşturulması amacıyla yapılmak istenen miting alanının değiştirilmesini eleştiren Baydemir, "Bizim resmi başvurumuz Topçu Meydanı'na dairdi. Ancak alanı değiştirdiler ve bundaki temel amaç HDP'yi Şanlıurfa'da izole etmek. HDP'nin halkla buluşması önünde setler oluşturmaktır" dedi.

 

"BU KARARI HUKUKA UYGIN BULMUYORUZ"

Valiliğin belirlediği alanın miting için uygun olmadığını öne süren Baydemir, "Paşabağı alanı kentin dışında ve toplu taşıma imkanının olmadığı bir yer. Şanlıurfa'nın mevsimsel sıcaklığını düşündüğünüzde o alanda miting yapmak mümkün değil. Başvurmamıza rağmen orayı işaret etmek demek yasaklamaktan daha beterdir. Bu kararı hukuka aykırı buluyoruz" diye konuştu. 3 siyasi partinin HDP'ye karşı birleştiğini öne süren Baydemir şöyle dedi:

 

"ÇATIŞMALAR İSTENMİYORSA BİR AN ÖNCE ÖCALAN'IN TECRİDİNE SON VERİLMELİ"

"Cunta sivil iradeyi hedef aldı. Halkın can güvenliğini tehdit etti. Ancak bugün 3 siyasi parti birleşmiş HDP'yi mağdur ediyor. HDP'yi legal siyasetten çıkarmak istemenin bir yansımasıdır miting alanını değiştirme. Eğer ki çözüm masası devrilmemiş olsaydı, 'çözüm buzdolabındadır' denilmeseydi, savaşta başlamamış olacaktı. Eğer savaş başlamasaydı cunta böyle bir darbe kalkışması zemini bulamamış olacaktı. Gerçek manada cunta ile yüzleşmek isteniliyorsa ve bir kez daha darbe mekaniğinin işlenmesi istenmiyorsa tecrit kaldırılmalı, Öcalan'a erişim engeli ortadan kaldırılmalıdır. Çatışmalar krizler yaşanmasın isteniliyorsa, bir an önce Öcalan üzerindeki tecritte son verilmeli."

 

"CEZA ALMAKTAN KORKMUYORUZ"

Şiddetin ve ölümün son bulması için bedel ödemesi gereken ve risk alması gerekenlerin siyasetçiler olduğunu belirten Baydemir, Selahattin Demirtaş ile Sırrı Süreyya Önder için istenen hapis cezalarıyla ilgili de "Çözümsüzlüğün faturası sivil halka kesilmemelidir. Biz HDP'li vekiller olarak ceza almaktan korkmuyoruz. Cezaevine konulmaktan da çekinmiyoruz. Siyaset sorunları çözme aracıdır" sözleriyle değerlendirdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2016, 00:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195