Title of a News Article

Baydemir :Nemrudi Baraj Urfa’dan yıkılacak

 Baydemir :Nemrudi Baraj Urfa’dan yıkılacak
banner206

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir seçim çalışmalarını aralıksız biçimde sürdürüyor. Urfa’nın merkez ilçelerinden Haliliye köylerini ziyaret eden Baydemir seçmelerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sabahın erken saatlerinde başlayan programında Baydemir’e HDP İl Başkanı Rıdvan Yavuz ve Haliliye İlçe Başkanı Müzeyyen Polat eşlik etti.

Haliliye’ye bağlı Yedikuyu, Culvacık, Kuzgunlu, Üçkuyu, Kızılali, Karadibek, Aşağı Varlıca,  Yukarı Varlıca, Payamlı köylerinde seçmenlerle buluşan Osman Baydemir’in son durağı ise Çamlıdere seçim bürosu oldu. Burada seçmenlere hitap eden Osman Baydemir 7 Haziran seçimlerinin ülkedeki barış ve kardeşlik meselesi için adeta bir kader oylaması niteliğinde olduğunu söyledi.

70 yılın emekleri ve 30 yılın destansı direnişinin meyvelerini vermeye başladığını; barış, özgürlük ve yeni yaşam özlemiyle bir araya gelen insanların ittifakının günde güne güçlendiğin ifade eden Baydemir sözlerinin başında bu uğurda ter döken, göğsünü siper eden ve elbette hayatını feda edenlere minnettar olduklarını ifade etti. 

 

7 HAZİRAN’DA AMPÜL SÖNECEK

AKP politikalarının temel hedefinin halkı yokluğa ve yoksulluğa mahkum ederek karnından başka bir şey düşünemez hale getirmek olduğunu belirten Baydemir  “Bu çalışma sadece bir seçim çalışması değil, bir halkın varlık ve yokluk meselesidir. Halkımızın da kendi toprağında diğer bütün milletler gibi kendi dili kültürü kendi varlığı ve inancıyla barış içinde yaşamını sürdürme mücadelesidir. Türkiye’nin batı yakasına 80 yıldır fabrika yol ve üretim alanları inşa ediliyor. Birinci, ikinci, üçüncü köprü inşa ediliyor. Marmaray yapılıyor, hızlı tren inşa ediliyor, üçüncü havaalanı inşa ediliyor.  Urfa ise Türkiye’nin elektriğini üretiyor ama karanlıkta kalıyor. Çünkü enerji önce İstanbul’a gidiyor. İstanbul’daki Bursa’daki fabrikaların çalışabilmesi için Urfa’daki enerjiye ihtiyaçları var. Ama Urfa karanlıkta kalıyor. Şimdi gelin elimizi vicdanımıza koyalım. Bu halkı karanlıkta bırakanların ampulünü söndürmenin vakti gelmedi mi?” dedi.Urfa’yı Türkiye’nin 48 ilinin amele pazarına dönüştüren AKP politikaları için halkın 7 Haziran’ın bir milat olacağına dikkati çeken Osman Baydemir Urfa halkının seçimlerde HDP’yi tercih ederek esaslı bir ders vereceğini ifade etti.

 

URFA’DAN 400 BİN OY

Bütün bir seçim kampanyası boyunca belki de ilk kez doğru dürüst çalışan bir mikrofonla konuşma yaptığı için mutlu olduğunu ifade eden Baydemir, iktidar partisinin, seçim yardımları başta olmak üzer açık ve gizli ödenekler dahil devletin bütün olanaklarını seferber etmesine rağmen HDP karşısında güç kaybettiğini ifade etti. Baydemir’e göre bunun temel sebebi ise davanın haklılığı. Baydemir : “Bizi ayakta tutan sizlerin ittifakı, davanızın ve mücadelenizin gerçekliğidir. Hiçbir güç kudret maddi olana haklı olmanın gücünü alt edemez yokedemez.  HDP sadece haklı olduğu için şu anda Türkiye’de neredeyse bütün siyasi partilerin hedefinde. HDP hakkın haklını yanında olduğu için şu anda Türkiye’de bütün siyasi partilerin hedefinde. HDP büyüyor güçleniyor. AKP kan, koltuk iktidar kaybediyor.”

400 bin oy hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Baydemir, seçimlere 14 gün kala partililerin her birinin bir il başkanı, bir milletvekili aday bir özgürlük ve barış neferi gibi ev ev, kapı kapı çalışma yürütmeye davet etti. Bütün hanelerdeki kadınlara temas etmenin şart olduğunu ifade eden Baydemir’in partili gençlerden de bir ricası vardı: “ Gençler asla ve kata sağduyumuzu yitirmeyelim. Güler yüzlü olalım bu yüzle her insanımızla iletişim içinde olalım.  Bunu başarırsak oyunu boşa çıkarırsak, halkın teveccühüyle bütün barajları yerle bir ederiz inşallah.”

 

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2015, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195