Title of a News Article

Baydilli’den flaş başkanlık sistemi açıklaması

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, “Gençlik Zirvesi’ Orta Salon buluşmalarında konuştu; “Başkanlık sitemini istemeyenler, Türkiye’nin ilerlemesini istemeyen kişilerdir” dedi.

Genç Birlik, Genç Memur Sen ve 12 Yıldız derneğinin ortaklaşa düzenlediği “Orta Salon” buluşmalarının ilki Şanlıurfa’da yapıldı. DSİ konferans salonunda düzenlenen “Orta Salon” buluşmasına; Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli konuşmacı olarak katıldı. Başkanlık Sitemi, Sivil Anayasa, Laiklik, Göçmen sorunu ve Çözüm sürecinin ele alındığı buluşmada, konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli,  Türkiye’nin istikrar ve ekonomik anlamda ilerlemesi için Başkanlık siteminin gelmesi gerektiğini belirtti. Başkan Baydilli; “Türkiye’de tek partili dönemden çok partili döneme geçişte; Menderes dönemi iktidar olduğu dönemdi ve Türkiye’nin şaha kalktığı dönemdir. Bu bile bir başkanlık sitemiydi; çünkü Bakanlar onundu ve istediği gibi kararlar alıyordu. Turgut Özal dönemi, yine başkanlık sitemi gibiydi; yine iktidar kendisiydi, ve bugün AK Parti… Sonraki dönemlere bakalım; Başbakan farklı bir partiden, Bakanlar farklı bir partiden.” dedi.

Başkanlık siteminin şart olduğunun altını çizen Başkan Baydilli; “Başkanlık sitemi Ülkeyi yürütme anlamında verdiği kararları en iyi şekilde alıp, o ülkenin istikrarını ve ekonomik anlamda ilerlemesini sağlayan sitemdir. Bugün Başkanlık sitemini istemeyen bireyler, bu ülkenin ilerlemesini istemeyen,  bu ülkede bir araçta iki şoför isteyen insanlardır. Bir aracı 2 şoför kullanabilir mi? Her şeyin güzel bir şekilde yürümesi için başkanlık sistemi şart. İki kere iki dört eder” diye konuştu. Sivil anayasa ile ilgili de konuşan Başkan Baydilli, “1980 darbesi sonrası gelen 82 anayasası bu ülkede bölücülüğe sebep oluyorsa, bu ülkede birlik ve beraberliği sağlamıyorsa bunun değişmesi gerekiyor. Türkiye’nin her tarafını, her milleti kapsayan, onları kucaklayan, bu ülkeyi gerçek milletimiz olarak kabul eden bir sivil anayasanın olması gerekiyor. Bu sorunu çözmeyen insanlar, Türkiye’nin ilerlemesini istemeyen zihniyete hizmet eden insanlardır” dedi.

Çözüm sürecinin çözüm noktasının TBMM olduğunu aktaran Başkan Baydilli şunları söyledi: “Çözüm süreci konusu dönüp dolaşıyor, sivil anayasa ve Başkanlık sitemine geliyor. Sivil anayasa ve başkanlık sitemi ne zaman çözülürse, çözüm süreci çözülür. Bugün 80 milyonu temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi bu sorunu çözmezse kimse çözemez. Çözüm sürecinin çözüm yeri TBMM’dir.”

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195