Title of a News Article

Bayık hayvan pazarı esnafını ziyaret etti

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında ilçe ekonomisine önemli katkı sağlayan canlı hayvan pazarı esnafını ziyaret etti.

Bayık hayvan pazarı esnafını ziyaret etti
banner206

 

Sabahın erken saatlerinde Belediye Meclis üyeleri Mehmet Dürrü Narin ve Cenap Torgut ile birlikte canlı hayvan pazarı esnafıyla sohbet edip besicilik konusunda bilgi alışverişinde bulunan Başkan Bayık " 31 Mart yerel seçimleri öncesi çalışmalarımız kapsamında sorun ve önerilerini  dinlemek üzere canlı hayvan pazarı esnaflarımızla  bir araya geldik' dedi.

Bayık '2009 yılı öncesinde mahalle arasında canlı hayvan pazarlıkları yapılıyordu. Göreve gelmeden önce Hilvan ekonomisine ivme katmak amacıyla canlı hayvan pazarı vaadimi vardı, hamd olsun bu vaadimizi yerine getirdik.  Hilvan'a kazandırdığımız canlı hayvan pazarının kurulmasıyla beraber, ekonominin önemli bir bölümünü oluşturan hayvancılıktan elde edilen sıcak para akışının ilçenin dışına çıkmasının önüne geçtik. Bu şekilde; hayvanını çevre il ve ilçelerde pazarlamak zorunda kalan besicilerimizin üzerinden de önemli bir nakliye yükünü kaldırmış olduk. Hayvancılık yaparak geçimini sağlayan esnaflarımız, kendi malını Cuma günleri kurulan pazar alanında rahatça satıp ciddi bir ekonomi gelir elde edebiliyor. İnşallah önümüzdeki dönemde besiciler için ciddi projelerimizi hayata geçireceğiz' şeklinde konuştu. Hilvan Belediye Başkanı ve Ak parti Belediye Başkan Adayı Aslan Ali Bayık, yeni dönemde Hilvan Organize Besi Bölgesi için proje hazırladıklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2019, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195