Title of a News Article

Bayram havası var!

Bayram havası var!
banner206

 IRAK'ın Musul kentinde IŞİD militanları tarafından rehin alınan ve dün serbest kaldıktan sonra akşam özel uçakla Şanlıurfa'ya gelen 32 Türk şoförün evlerinde bayram havası yaşanıyor. Serbest bırakıldıktan sonra dün ailesine kavuşan şoförlerden Şanlıurfalı 4 çocuk babası Vehbi Demir, rehin hayatı süresince ölümü beklediklerini belirterek, "Ancak düşündüğümüz gibi olmadı ve IŞİD militanları bize iyi davrandı. Aç ve susuz bırakmadılar, kötü bir davranışlarını görmedik" dedi.

Geceyi ailesiyle geçiren şoförlerden Vehbi Demir, sabah saatlerinde gazetecilere yaşadıklarını anlattı. Termik santralde yüklerini boşaltırken silahlı ve maskeli IŞİD üyeleri tarafından rehin alındıklarını ve günlerce ailelerine kavuşmak için dua ettiklerini söyleyen Vehbi Demir, şöyle konuştu:

"Yüzleri maskeli kişiler bizleri eski yıkık bir binada muhafaza ettiler. Bize zorla hiçbir şey yapmadılar. Kendileri aç kaldı, bizi yemeksiz bırakmadılar. Kendileri susuz kaldı, bizi susuz bırakmadılar. Onlar beton üzerinde yattı ama bizi yataklarda yatırdılar. Onlardan kötü bir davranış görmedik. Bize 'Namaz kılmak isteyen kılabilir, kılmak istemeyenler ise serbesttir' dediler. Hatta bazı arkadaşlar sigara içtiğimiz takdirde parmaklarının kesileceği korkusunu yaşıyorlardı. Bunu anladılar ve bize sigara içebileceğimizi söylediler. Bize kendi propagandalarını da yaptılar ve dünyanın IŞİD'i kötü tanıdığını ancak kendilerinin kimseye zorla bir şey yaptırmadıklarını sadece uyarıda bulunduklarını ifade ettiler."

 

KONSOLOSLUK REHİNLERİ OTELDE KALIYORDU

Rehin tutuldukları noktadan kaçma şanslarının olmadığını IŞİD militanlarının da zaman zaman kendilerine serbest bırakılacaklarını ifade ettiğini anlatan Demir şöyle devam etti:

"IŞİD üyeleri bize şirketle irtibat halinde olduklarını en kısa sürede serbest kalacağımızı söylüyorlardı. Arada bir telefon izini veriliyordu ve bizler de ailemizi arıyorduk. Rehin olan Konsolosluk personellerinin durumu daha iyiydi. Bizim yerimiz açık alandı, onların ise otelde kaldığını söylüyorlardı. Bırakılacağımız günü bir kişi yanımıza gelerek, 'Biz Müslümanız ve Müslümanlara zarar vermeyiz. Siz ailelerinize gideceksiniz' dedi. Hepimiz o esnada telefonla ailemizi arayarak, serbest kalacağımızı söyledik."

Serbest kalmalarının ardından belli bir noktada araçla bırakıldıklarını ve yürüyerek Mahmur'a gittiklerini anlatan Demir, "Bu süreçte devletimiz bizi unutmadı. Bizim ailelerimize kavuşmamız için çabalayan herkese teşekkür ediyoruz. Devletimiz tam zamanında bizi teslim aldı. Aksi takdirde yanı başımızda patlamalar yaşanıyordu. Ülkeme aileme kavuştuğum için çok mutluyum" dedi.

Demir, bundan sonra Irak'a gitmeyi ve şoförlük yapmayı düşünmediğini de sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2014, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195