Title of a News Article

Bayramı buruk geçiriyorlar

.

Bayramı buruk geçiriyorlar
banner206

 Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde mültecilerin barındığı Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde bayram namazı kılındı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı namazda buruk bir sevinç vardı.

Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınan 27 bin Suriyeli, bayramı Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde buruk bir şekilde kutladı. Çadır kentte bayram namazı için bir gün öncesinden hazırlanan meydana halılar serildi. Suriyeli mülteciler, bu sabah da bayram namazında birlikte saf tuttular. Bayram namazının ardından hutbe verildi. Hutbede Suriyeli imam, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, kendilerini ağırlayan Türk halkına teşekkür etti. İmam, "Değerli kardeşlerim, bildiğiniz üzere beş bayramdır ülkemizden uzakta buruk bir sevinçle bayram namazlarımızı kılmaktayız. Şunu unutmayın ki eğer birlik ve beraberliğimizi sağlayamazsak bu savaş daha da uzayacak. Maalesef insan haklarından bahseden Avrupa bu savaşı ve dramı sadece seyretmektedir. İşte Avrupa'ya geçmek isteyen kardeşlerimizin içler acısı durumu ortada. Bu da yetmezmiş gibi bazı Arap devletleri de bu savaşa tepki vermemektedir. Kardeşlerim, tefrikaya ve ırkçılık ayrımcılığına düşmeyin. Biz ümmetiz. Bu işin Arabı, Kürdü ve Türkü yoktur. Evet, birlik olmadığımız için Orta Doğu'nun her yerinde kan akmaktadır. Bu bizim ayıbımız. Bir an önce birlik ve beraberciliğimizi sağlayarak bu başıboşluktan kurtulmalıyız. Evet, bayramın hatırına birbirimize sarılalım ve aramızdaki nifak tohumlarını kurutalım. Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun" dedi.

Namazın ardından tekbir getirilerek, bayramlaşma yapıldı. Bayramlaşma sırasında bazı Suriyeliler birbirlerine sarılarak ağladı.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2015, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195