Title of a News Article

Bedelli askerlik çıkacak mı?

.

Bedelli askerlik çıkacak mı?
banner206
 Son dakika haberi: Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Bozdağ, Türkiye'nin merak edilen Kandil operasyonları ile ilgili açıklamalarda bulunurken Bedelli Askerlik konusuna da değindi. Peki Bedelli Askerlik çıkacak mı? İşte Bakan Bozdağ'ın o açıklamaları...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan son dakika Bedelli askerlik açıklaması geldi. Bakan Bozdağ, Habertürk televizyonuna gündeme dair açıklamalarda bulundu. Öte yandan Bakan Bozdağ Bedelli askerlik konusuna da değindi. İşte Bedelli Askerlik ile ilgili Bakan Bozdağ'ın açıklamaları;

 

YENİ DÖNEMDE NE OLACAĞINI GÖRECEĞİZ

Bozdağ, "Herkes bunu soruyor. Orada bir sorun olduğu belli. Başbakanımız da bu soruna işaret etti. Bunu yapabilme imkanı mümkün değil. Yeni dönemde ne olacağını göreceğiz. Şu anda bunu yapabilme imkanı yok, ama ortada da sorun olduğu konuşuluyor. Yeni dönemde ne olacağını göreceğiz." dedi.

 

BİNALİ YILDIRIM DA AÇIKLAMADA BULUNMUŞTU

Başbakan Binali Yıldırım, bedelli askerlikle ilgili soru üzerine, şunları kaydetti:

"Seçimden önce bedelliyle ilgili zaten bir çalışmaya zaman yok, yapılamaz. Ama bunun bir sorun olduğunu biliyoruz. Niye sorun? Askerlik çağına gelmiş 5 milyondan fazla gencimiz var. Bu gençler diyor ki 'Bizi askere alın. Bir an önce askerliğimizi yapalım ondan sonrada düzenimizi kuralım. Biz diyoruz ki 'Kusura bakmayın alamayız, bekleyin.' Yaş 21 oluyor, 22-23-25-30 oluyor, alamıyor çünkü ancak yılda 350 bin kişi alabiliyoruz.

 

"15 SENE BU YIĞILMAYI ORTADAN KALDIRAMAYIZ"

5 milyondan fazla 5,5 milyona yakın. Eğer bu kadar alırsak her sene, 15 sene bu yığılmayı ortadan kaldıramayız. Bu sorun vatandaşlarımızın sorunu değil. Onların bu işte hiçbir kabahati yok. Biz hükümet olarak, yönetim olarak buna bir çare bulmak mecburiyetindeyiz. İnşallah seçimden sonra ele alacağımız en önemli konulardan biri bu olacak. Çünkü askerlik olmayınca kız vermiyorlar, evlenmen zor oluyor, iş kurman zor oluyor, hayata tutunman zor oluyor. Boşlukta bekliyorsun. Bunu yapmaya hakkımız yok insanlarımıza. Onun için mutlaka buna bir çözüm getireceğiz. Bunu getirirken Silahlı Kuvvetlerimizin, ordumuzun zafiyete düşmesine de izin vermiyoruz. Biz zaten 15 Temmuz'dan sonra profesyonel orduya geçtik. Şu anda silah altındaki erler operasyona katılmıyor. Operasyona gidenler profesyoneller. O bakımdan böyle bir sıkıntımız da yok."

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2018, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195