Title of a News Article

Bedelli başvurularında son tarih ne zaman?

Bedelli başvurularında son tarih ne zaman?
banner206

Bedelli askerlik yasa teklifi onaylandı. Bundan böyle isteyen her askerlik yükümlüsü bedelli askerlik düzenlemesinden yararlanmak için başvuruda bulunabilecek. 2019 yılı için ise başvurular resmen başladı.

Bedelli askerlik başvuruları resmen başladı. Başvuruların başlamasıyla birlikte bedelli askerlikten yararlanmak isteyen gençler, başvuruların ne zaman sona ereceğini ve bedelli askerlik ücretinin ne kadar olduğunu merak ediyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından başvuru tarihleri ve ücreti kamuoyuyla paylaşıldı.

Bedelli askerlik tercihinden yararlanmak isteyen kişiler e-Devlet'e TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapacak. Ardından arama kısmına Milli Savunma Bakanlığı yazarak MSB'nin tüm hizmetlerine ulaşabilecek.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

2019'da silahaltına alınmak isteyenlerden yoklaması olmayanlar 16-31 Temmuz 2019 (dahil) tarihleri arasında e-Devlet veya askerlik şubesinden yoklamalarını yaptıracak ve bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacak.

2019'da sevke tabi olup yoklaması bulunanlar 16 Temmuz-31 Ağustos 2019 (dahil) tarihleri arasında e-Devlet veya askerlik şubesinden bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacak.

Bedelli askerlik hizmeti kapsamında, bu hizmetten yararlanacak yükümlülerin başvuruları 16 Temmuz 2019'da alınmaya başlanacak, kura işlemi 2020 Ocak ayında yapılacak ve duyurulacak. Hak sahiplerinin bir aylık temel askerlik eğitimi için silahaltına sevkleri 2020 Mart ayından itibaren başlayacak.

Kanun'un yürürlüğe girdiği 26 Haziran 2019'da yoklama kaçağı, bakaya veya saklı durumda olanlar, ödemelerini 1 Kasım 2019'a kadar, diğer hak sahibi yükümlüler ise 31 Aralık 2019'a kadar yapacak.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?

Bedelli askerlik 2019 yılı bedeli 33.230 (otuzüçbinikiyüzotuz) TL'dir. Ödemeler; Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası ile PTT Şubelerine veya mal müdürlüklerine yapılacak. 2019 yılı dövizle askerlik ücreti 5.442 (beşbindörtyüzkırkiki) Avro'dur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195