Title of a News Article

Beklenen açıklama ABD'den geldi

Beklenen açıklama ABD'den geldi
banner206

 IŞİD ve PYD arasındaki çatışmanın Türkiye sınırına dayanması sonrası, TSK askerlerin can güvenliği için bölgelerdeki nöbetçi kule ve kulübeleri boşaltma kararı aldı.

ABD ordusunun müttefikleri Ürdün, Bahreyn, S.Arabistan ve BAE'nin desteğiyle başlattığı IŞİD operasyonunda 140 cihatçı öldürüldü.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurduğu hava operasyonunda 140'dan fazla cihatçının öldüğü bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün yaptığı açıklamada, yaklaşık üç gündür süren operasyonda öldürülen cihatçıların çoğunun yabancı olduğu belirtildi. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Direktörü Rami Abdulrahman, Afp'ye yaptığı açıklamada, ölenlerin büyük bölümünün Avrupa, Arap ülkeleri, Çeçenistan ve Türkiye'den Suriye geçen cihatçılar olduğunu söyledi.

 

"SADECE 12'Sİ SURİYELİ"

Söz konusu saldırılarda en az 13 sivilin hayatını kaybettiğini belirten Abdulrahman, "Toplam 84 IŞİD militanı ve 57 El Nusra mensubu öldürüldü. Bunlardan sadece 12'si Suriyeli" dedi. Abdulrahman, öldürülen 12 Suriyeliden birinin El Nusra, kalanların ise IŞİD üyesi olduğunu ifade etti.

 

SALI GÜNÜNDEN BU YANA 30 SALDIRI YAPILDI

ABD, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Ürdün ve Bahreyn'in katıldığı uluslararası koalisyon, Salı gününden bu yana Suriye'nin kuzey ve doğusundaki IŞİD hedeflerine yönelik yaklaşık 30 saldırı gerçekleştirdi.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 17:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195