Title of a News Article

Belediye'den 'ağaç katliamı' açıklaması...

.

Belediye'den 'ağaç katliamı' açıklaması...
banner206

 Büyükşehir Belediyesinin kent merkezinde bulunan Emniyet Caddesinde yürüttüğü Prestij Caddesi çalışması kapsamında bazı haberlerin medya kuruluşlarda yer almasıyla ilgili olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, açıklama yaptı.

Açıklamasının başında kentin işlek caddelerinin genişletilmesi ve güzelleştirilmesine yönelik Büyükşehir Belediyesinin kapsamlı çalışma yürüttüğünü ifade eden Başkan Çiftçi, düzenlemeler esnasında ağaçlara yönelik gösterdikleri hassasiyetin herkes tarafından bilindiğini hatırlatarak, "4 Aylık süre içerisinde GAP Bulvarında yol genişletme çalışmalarımız gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi olarak yol genişletme çalışmaları öncesinde refüjlerde ve yol kenarında bulunan ağaçlar büyük bir özenle yerinden sökülerek, yapımını tamamladığımız Mimar Sinan bulvarına naklettik" dedi.

Aynı şekilde Emniyet Caddesinde yürütülen Prestij Caddesi çalışmasında da orta refüjde yer alan ağaçların sökülerek, başka bölgelere naklettiklerinin altını çizen Başkan Çiftçi, bu konuda kaldırım üzerinde yer alan ve ziraat mühendisleri tarafından formu bozulmuş ve gelecek vaat etmeyen şeklinde raporlanan, bazı ağaçlara kesilme işlemi gerçekleştirildiğini belirtti.

Çiftçi,"Büyükşehir Belediyesi olarak kent merkezinin farklı noktalarında başlatmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Emniyet caddesinde başlattığımız prestij caddesi uygulaması kapsamında orta refüjlerde bulunan ağaçlar zarar görmeden sökülerek farklı noktalara nakil edildi. Yine söz konusu yerde kaldırımlarda bulunan gelecek vaat etmeyip formu bozulmuş ve kurumuş olan ağaçlarımızı Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığımıza bağlı mühendislerimiz tarafından incelendikten sonra verilen rapor doğrultusunda kesim işlemi gerçekleştirilmiştir" dedi.

Yüz binlerce ağaç diken bir Belediye Başkanı olduğunu vurgulayan Çiftçi,"Bulvarımızda bulunan ağaçların tamamı nakledilmiştir, Orta refüjlerde bulunan ağaçlarda herhangi biri kesilmemiştir. Aynı zamanda çalışmalar neticesinde kamuoyunun da ilerleyen günlerde göreceği gibi yeni ağaçlar dikeceğiz. Ağacı seven ve yeşili koruyan bir Belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlerleyen zamanlarda GAP Vadisinde 1 Milyon 865 Bin metrekarelik yeşil alanı yapıp vatandaşların hizmetine koyan bir yapıdayız. Bu uygulamalar yapılırken kurumaya yüz tutmuş ve  formu bozulmuş olan ağaçların kesimi ziraat mühendislerimiz tarafından kesilmesine karar verilmiş ise sanki bir katliam yapılmışçasına bilgi kirliliğinin kamu oyunu yaymanın bir amacının olmadığını düşünüyorum. Emniyet caddesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz, mevcuttaki ağaçlarımızı nakletmiş durumdayız ve her hangi bir ağaç orta refüjde kesilmişmemiştir. Kaldırımda formu bozuk, kurumaya yüz tutmuş ve gelecek vaat etmeyen ağaçlar ziraat mühendislerimizin kararıyla kesilmiş durumdadır. Büyükşehir Belediyesi olarak güvenli bir şekilde kaldırılmış ağaçların yerine de yeni ağaçlar yerleştirilecektir" şeklinde konuştu.

Yeşile önem veren bir Belediye olarak kamuoyu bu konuda bilgi kirliliğine neden olacak açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen Çiftçi, "Büyükşehir Belediye Başkanı olarak birinci dereceden kamuoyunu sağlıklı bir şekilde bilgilendirmiş durumdayım. Sağdan soldan bilgi alarak, işçimizden, ustalarımızdan, şube müdürlerimizden ve daire başkanlarımızdan telefonla bilgi almanın da doğru olduğunu düşünmüyorum. Arkadaşlarımız konuyla ilgili bir tasarruf almış durumdalar ve konuda şuanda inceleme altındadır" dedi.

Kurumuş ve formu bozulmuş ağaçların raporlarını gördüğünü aktaran Çiftçi, "Kesilen ağaçlarımızın raporlarını kendimde görmüştüm ve kurumaya yüz tutmuş ağaçlardı. Büyükşehir Belediyesi olarak yeni ağaçları en kısa sürede bölgeye nakil edeceğiz. Konunun sağlıklı bir şekilde kamuoyunu bilgilendirilmesi amacıyla duyma zarureti hasıl olmuştur. Gece gündüz memleketimiz için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun" şeklinde konuştu.

İŞTE AĞAÇ KATLİAMI İLE İLGİLİ YAPTIĞIMIZ HABER...

//www.urfastar.com/gundem/urfada-agac-katliami-h15220.html

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2016, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142