Title of a News Article

Beraat etti…

.

Beraat etti…
banner206

Dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'e hakaretten yargılanan Avukat Çolak beraat etti.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir milletvekili adayı avukat Tacettin Çolak, Ermenek’teki maden faciasının ardından yaptığı basın açıklamasında, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e hakaret ettiği iddiasıyla 1 ila 3 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

Ermenek’teki maden faciasının ardından Karşıyaka Çarşı’da geçen yıl 2 Kasım’da yapılan basın açıklamasında, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik hakkındaki sözleri nedeniyle HKP Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak’a ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçundan 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. Karşıyaka 8′inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın duruşmasına tutuksuz sanık Tacettin Çolak, avukatı Ayhan Erkan ile Faruk Çelik’in avukatı Ali Derman Güler katıldı. Çelik’in avukatı Güler, her ne kadar kamu davası açılmış olsa da, müvekkilinin suçtan zarar gördüğünü belirterek davaya katılma talebinde bulundu. Çolak’ın avukatı Ayhan Erkan ise bakanın doğrudan suçtan etkilenmediği gerekçesiyle katılma talebinin reddedilmesini istedi.

 

BU KONUDA AİHM KARARLARI VAR

Avukat Ayhan Erkan, Yargıtay içtihatları ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarında ‘kamu görevi icra edenlerin ve siyasi kimliği bulunanların eleştirilebileceklerine dair hususun görevlerin kamusal özelliğinden kaynaklandığı ve eleştiri sınırının diğer kişilere göre daha geniş olması gerektiği’ yönünde hükümlerin bulunduğunu hatırlatarak, olayda suç unsuru bulunmadığını ve derhal beraat kararı verilmesi gerektiğini söyledi.

Hakim, eski Bakan Çelik’ın davaya katılma talebini kabul ederek, hükmü açıkladı. Suçun sabit olmadığını belirten hakim sanığın beraatine, avukatlık ücreti olarak bin 500 liranın hazineden alınarak sanığa verilmesine karar verdi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2015, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195