Title of a News Article

Beştaş tutuklandı

Beştaş tutuklandı
banner206
 Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, önceki gün gözaltına alınarak, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ile Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın bırakılmasına itiraz etti.

İtiraz üzerine HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Ayhan Bilgen hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı çıkarıldı. 

Karar, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine alındı.

Tekrar gözaltına alınan Meral Danış Beştaş tutuklandı
 

AYHAN BİLGEN DİYARBAKIR'DA GÖZALTINA ALINDI


Bu karar sonrası HDP Kars Milletvekili ve parti sözcüsü Ayhan Bilgen Diyarbakır'da göz altına alındı.


LEZGİN BOTAN SERBEST BIRAKILDI


HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Van Ferit Melen Havaalanında gözaltına alındı. Botan gözaltına alındıktan birkaç saat sonra serbest bırakıldı.

Ankara’dan bugün Van’a gelen HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Van Ferit Melen Havaalanında gözaltına alındı. Polisler eşliğinde Van Adliyesi’ne getirilen Botan’a avukatları eşlik etti. Botan’ın hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Van 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi ilk duruşmaya katılmayan Botan hakkında ’zorla getirme’ kararı vermişti. Mahkeme heyeti, Botan hakkında ikinci duruşmada ’yakalama emri’ düzenlenmesine ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar vermişti.

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede terör örgütü elebaşını, terör ve şiddet eylemlerini övdüğü ve örgütün propagandasını yaptığı gerekçesi ile ’terör örgütü propagandası yapmak’, ’suç işlemeye alenen tahrik’ ve ’silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlarından 11 yıldan 40 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep edilmişti.

Posta.com.tr

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2017, 01:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195