Title of a News Article

Beyazgül, Başbakanın kim olacağını açıkladı

Beyazgül, Başbakanın kim olacağını açıkladı
banner206

AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa’da en büyük sorunun işsizlik sorunu olduğunu belirterek, “Vatandaşlar en çok bize iş talebiyle geliyor” dedi. Beyazgül" Ak Partide düşük profilli kimse olmaz. Herkes Başbakanlık yapabilecek kapasitede" açıklamasında bulundu. 

Bu haftaki röportajımızın konuğu AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül oldu. Beyazgül ile siyasi geçmişini, 7 Haziran ile 1 Kasım seçimlerini, belediyelerin yapmış olduğu çalışmaları konuştuk. Şanlıurfa’da en büyük sorunun işsizlik olduğunu dile getiren Beyazgül, “Bizim temennimiz bu terörün biran önce ülkede bitmesidir. Her bir terör olayı binlerce insanımızın işsiz kalmasına neden oluyor. Nasıl önleyeceğiz? Terörün bu memleketin kaderi olmaktan çıkması lazım” dedi.

 


İşte AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile yaptığımız röportaj…

Siyasete girişini nasıl başladı, ne zaman başladı? Beyazgül Ailesi neden siyasetin içerisinde bu kadar aktif?

Böyle bir toplumsal sorumluluk duygusu var. Bana sorsan; siyasette olmayı çok arzu ettin mi diye? Her zaman arzu etmememe rağmen içinde olmak zorunda kaldım. Kendi kendime şunu söylüyorum; Siyasette olmanın bir kuralı da belki onun içinde olmama duygusudur, arzu etmeme duygusudur. Bugün son noktada da öyle oldu. Bir problem oluyor, bir sıkıntı oluyor, o probleme ilişkin önerilerini söylüyorsun; Şu şöyle, bu böyle olmalı dediğin zaman sen geç diyorlar o zaman da itiraz edemiyorsun. Bugüne kadar siyasette oluş nedenimiz hep buna dayalı oldu. Bugün de belki bu nedenle siyasetin içerisindeyiz. Bu konuya hiç sesimizi çıkarmamak da olmuyor. Türkiye’nin gündemi çok yoğundur, bu nedenle ilgisiz kalmak olmuyor.

 

AK Parti’nin kurulduğu zamanlarda kısa bir süre merkez ilçe başkanlığınız oldu? 18 Ay önce de İl Başkanlığı süreciniz başladı. Buna benzer bir teklif mi oldu?

Bizim o tarihlerde Viranşehir’de noterimiz vardı, işte milletvekillerimiz yine toplanıp iki isim üzerinde durmuşlar. Beni çağırdılar bu görevi söylediler ben de, “Ben Viranşehir’deyim gidip gelmek zor olur” dedim. Yok, senin olmanda fayda var dediler. O zaman Viranşehir’deydik görevi alıp yaptık, daha sonra belediye başkanımız seçildikten sonra benim tayinim Adıyaman’a çıktı. Adıyaman noteri olduktan sonra Urfa’da merkez ilçe başkanlığını yürütmek doğru olmazdı, bu nedenle de merkez ilçe başkanlığı görevimden ayrılmak zorunda kaldım.

 

18 Ay önce il başkanlığı süreciniz başladı. Bu 18 ay içerisinde öneli seçimler yaşadınız. 7 Haziran ile 1 Kasım seçimlerini nasıl yorumluyorsunuz?

Zor bir iş ama insan diyalogu çok önemli, hizmetlerde gurura kapılmamak da çok önemlidir. Ben bu hizmetleri yaptım diyorsun ama karşındakinin gönlünü almak da çok önemlidir. Ama iktidarın böyle bir dezavantajı da var; Bu iletişim noktasında zaman ayırmada çok sıkıntı çekiyor.  Bir yandan hizmet için zaman ayırıyorsunuz öteki türlü iletişim için zamana ihtiyaç bulamayabiliyorsunuz.

 

Urfa’da insanlar en çok neyi sizden talep ediyor? Vatandaşlara verilen talepler yerine getiriliyor mu?

İnsanımızın iş sorunu çok önde… Bizim genel sıkıntımız işsizliktir. Bana gelip diyor; “Başkanım 4 çocuğum var, bunları nasıl geçindireceğim, işsizim” diyor. Evet, siyaset bu sorunlara çözüm bulmak zorundadır. Bölgemizdeki terör Urfa’da çok fazla hissedilmemesine rağmen Batı’daki yatırımcıyı çok etkiliyor, turizmi çok etkiliyor. Bu nedenle işsizlik bizim en büyük sorunumuz, epeyi bir işsizlik var, gençlerimiz çaresiz. Çaresiz olan bu gençlerimiz çareyi bizde arıyorlar. Bizim temennimiz bu terörün biran önce ülkede bitmesidir. Her bir terör olayı binlerce insanımızın işsiz kalmasına neden oluyor. Nasıl önleyeceğiz? Terör, bu memleketin kaderi olmaktan çıkması lazım.

 

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler sürekli işçi alıyor.  Zaman gelecek bu alınan işçilerle birlikte belediyeler yatırım yapamaz duruma gelmez mi?

Şimdi biz belediye başkanlarımızla görüştüğümüzde işçi alımının yol olduğunu bildiriyorlar. Ben bu sözlere inanıyorum. Başkanlar bile “Biz bu işçi alımını sürdürürsek hizmetleri nasıl sürdüreceğiz” diyorlar. Belediyelere gelen para belirli bir limitte geliyor, bu limitin üzerine çıktığın zaman hizmet durur. Zaten AK Parti, hizmet partisidir. Bu nedenle de hizmetin devamı için “Bizim belirli kotamız vardı, onu da doldurduk” diyorlar.

 



Büyükşehir Yasası 2 yılı aştı, belediyelerin çalışmalarını yeterli buluyor musunuz? Ne gibi eksikler var?

Bizim gelişimizden itibaren 2 seçim geçirdik. Bu seçimlerde belediye başkanlarımızın seçim endeksli olmalarına rağmen bu seçim endeksli çalışmak hizmete yönelik de bir çalışma. Yani bir yer yol istiyorsa oraya yol yapılıyor, su ihtiyacı varsa oraya su götürülüyor, ilaçlamaysa ilaçlama yapılıyor. Vatandaşlarımızın belediye başkanlarımızdan talebi bu seçim döneminde daha çok çoğaldı. Seçimden sonra bu yoğunluk düşer diye düşündük ama olmadı, bu talepler seçim isteği değil vatandaşın ihtiyacıdır ve devam ediyor, bu talepler karşılanıyor. 2 Yıl içerisinde köylerin yol sorunu kalmayacak diye sözümüz vardı, bunu yerine getiriyoruz. Vatandaş da hizmet endeksli çalışma istiyor. Kanalizasyon, yol, içme suyu istiyor. AK Partili belediyelerde hiçbir ayrım yapmadan hizmeti herkese götürüyor.

 

Sayın Faruk Çelik’le de zaman zaman bir araya geldiğinizi görüyoruz. Sayın Çelik’le, milletvekilleriyle bir araya geldiğinizde neler konuşuluyor?

Seçimlerde neyi vaat ettik, bu vaatlerimizin yerine getirilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın ve belediyelerimizin ihtiyaçları var. Şehrin ihtiyaçlarına yönelik konuları görüşüyoruz, sorunlar masaya yatırılıyor. Bunları takip için milletvekillerimize görev veriliyor. Çoğu zaman da tamamı o görevi alıyor. Geçenlerde de Milli Savunma Bakanlığını ziyaret etmişlerdi. Tugay’ın taşınması konusu Bakanlıkta tartışıldı. Bu şekilde şehrin ihtiyaçları görüşülüyor, sadece seçim zamanı çalışma olmuyor.

 

Şanlıurfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun yıldönümünde Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulunu Urfa’da topladı. Sayın Davutoğlu, Türkiye’deki en fazla ziyaretlerinden birini Urfa’ya yaptığını ifade etmişti. Sayın Davutoğlu’nun partinizden ayrılışını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Biz objektif görünüme göre hareket etmek zorundayız. Sayın Başbakanımız, kendisi de ifade etti. Bu dönemde güzel hizmetler oldu, vatandaşla çok güzel iletişimi vardı ama nihayet alınan karar kendisine ait bir karar. Biz buna da saygı duyuyoruz. Öteki türlü yorum yapma hakkına da sahip değiliz. Sayın Başbakanımız, bir yerde farklı konuşma diğer yerde farklı konuşacak bir insan da değil. Biz kendisine teşekkür ediyoruz.

 

Yeni Başbakan sizce kim olur?

Şimdi öyle bir tahminde bulunmak çok doğru değil. Çünkü bizim tahminimiz şöyle; AK Parti’de bu işi yapabilecek insan çok fazla. Bu nedenle de ben buna karşı çıkarım; Düşük profilli bir Başbakan yok AK Parti’nin tabanında, partimiz hep yüksek profilli kişilerden oluşmuştur. Kim olursa olsun yüksek profilde bir kişi olacaktır ve ülkeye de hizmeti çok yüksek seviyede tutacağına ben inanıyorum. Bundan endişem yok.

 

1 Kasım seçimlerinden sonra da Şanlıurfa kamuoyunda bürokrasinin değişimi noktasında ciddi bir beklenti var. Böyle bir çalışma var mı?

Bu konuda Bakanlıkların kendi performansları var. Mesela Milli Eğitim’de gördüğümüz şu; Milli Eğitimde en çok Şanlıurfa’da okul açılan yer, dershane açılan yer, derslik sayısının en aza indirildiği yer olarak biliyoruz. Bakanlıkların kendi performans tespitleri var. Vatandaş şikayeti olursa bunu milletvekillerimize bildiriyoruz.

 

Türkiye’de İstanbul’dan sonra en fazla tıp merkezi Şanlıurfa’da bulunuyor. Bunların birçoğunun SGK ile sözleşmesi feshedildi, bazı özel hastanelerin de sözleşmeleri feshedildi. Son günlerde bunlarla ilgili çok sayıda gözaltı da var. Yakın zamanda sağlıkta bir sıkıntı yaşanacak mı?

Hangi nedene bağlı olursa olsun haklı bir nedende olsa bu sorunun çözülmesini anlatıyoruz. Bizim biran önce sağlıkta yaşanan bu sorunların çözülmesini istiyoruz. Eyyübiye Devlet Hastanesi yakın zamanda açılacak. Bunların hızlandırılması noktasında çok ciddi çalışmalar var. Bin 700 yataklı devlet hastanesinin yapılması için de çalışmalar sürüyor.

 

Zamanınızı ayırdığınızdan dolayı teşekkür ederiz.

Ben sizlere teşekkür ediyorum. 

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2016, 01:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Doktor
Doktor - 8 yıl Önce

Sayin Beyazgül'e sagliga verdigi katkilardan dolayi teşekkür ederim. Vizyon sahibi, kişisel çıkarlardan sıyrılmış büyük resme bakan başkanimiz olduğu için şansliyiz.

bizde bu şehirde yaşıyoruz....
bizde bu şehirde yaşıyoruz.... - 8 yıl Önce

terör bu şehire hiç bi zaman hakim olmadıki başkanım ama işsizlik yıllardır hakim ...keşke artık parke taşı ve basit işleri reklamdan vazgeçip tam manasıyla işsizlik üzerinde durulsa...parke taşı elbette döşenecek yapılacak ama artık bunları 3 yerel tv ile reklam etmekten vazgeçip hakiki yürek soğutan şeyler yapılsa işsizliğin önüne geçilecek şeyler...

SIRADAKİ HABER

banner195