Title of a News Article

Beyazgül görevi devraldı...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, görevine başladı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra %61 oy oranı ile seçimi kazanan Ak Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bugün mazbatasını aldıktan sonra saat 14.15 gibi Belediye binasına geldi. Ak PArti Şanlıurfa Milletvekilleri Ahmet Akay, Mehmet Ali Cevheri ,il Başkanı Bahattin Yıldız, Ak parti Genel sekreter yardımcısı Zeynep Sakar Müjde, MKYK üyesi Vildan Polat, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ile birlkte gelen Beyazgül, daha sonra görevi eski Başkan Nihat Çiftçi'den devir aldı. 

ALNIMIN HAKKIYLA AYRILIYORUM...

‘Alnımızın akı ile başımız dik bir şekilde görevi devrettik’ 2013 yılında devraldığı büyükşehir koltuğunu devreden Nihat Çiftçi, “31 Mart 2019 yılı yerel seçimi hayırlısı ile sonuçlandırmış oluyoruz. Ve bugünde büyükşehir belediye başkanımızı karşılamak ve devir teslim töreni yapmak üzere belediyemizdeyiz. Arkadaşlar 2001 yılında başlamış olduğumuz AK yolculukta gerek teşkilat olarak gerek yerel yönetimler olarak birçok görevlerde bulunduk. Bugünde alnımızın akı ile başımız dik bir şekilde bu görevleri aynı gelenekten aynı teşkilattan parti mensubumuz Sayın Zeynel Abidin Beyazgül devr edeceğiz. Öncelikle huzurlarınızda kendilerini tebrik ediyorum. Rabbim yar ve yardımcıları olsun.” Dedi. ‘Bu vazifeler bir bayrak yarışıdır’ “Şanlıurfa’mız tekrar yerelde de AK Belediyecilik anlamında aynı şekilde 12 ilçemizde AK Belediyecilik başarısını yaşatmış oldular.” diyen Çiftçi, “AK belediyeciliğin 12 ilçeye yayılmasında bu geçen dönem büyükşehir belediye başkanlığın çok büyük emeği var. Buradan tüm 1411 mahalleye, orada bizleri karşılayan bu davayı sürekli iktidara taşıyan tüm Şanlıurfalı hemşerilerime ve 13 ilçemize teşekkür ediyorum. Yine aynı şekilde görevlerin gelip geçici olduğunun farkındayız. Bunun bilinirliği ve olgunluğu içerisinde olmamız gerekiyor. Eğer siz bilmeseniz bile ölüm sizi nihai olarak son bulduracaktır. Onun için arkadaşlar bu vazifeler bir bayrak yarışıdır. Bu bayrak yarışını devr edersiniz ve tüm göçümüzle büyükşehir belediye başkanımız ve peygamberler şehri Şanlıurfa’mıza iyi derece de hizmet etmesi ve başarılı olması şuan geldiği gibi giderken bile karşılanmasını yüce Mevla’mdan diliyorum.” Diye konuştu. ‘Bütün emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’

2 MİLYONU KUCAKLAYACAĞIM

Nihat Çiftçi’nin ardında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Bu güzel bir günde devir teslim törenine tanıklık yapmak için burada bulunuyorsunuz. Tevazu ile gayreti ile Şanlıurfa’yı daha yükseğe çıkarmaya çalışan önceki belediye başkanımız o her zaman bizim belediye başkanımız olacak olan Nihat Çiftçi, beye teşekkür ediyorum. Bir seçim sürecine girdik bu seçim sürecinde şuanda bulunduk, Şanlıurfa’mız için hayırlı olan olsun sonrasında ise, Şanlıurfalılarımızın gönlündeki gibi bir belediye başkanını Allah bizlere nasip etsin diye dualarımız oldu. Çok kardeşlerimiz çalıştı emekleri ve gayretleri oldu başta il başbakanımız, milletvekillerimiz, MKYK üyelerimiz, teşkilatlarımız kadın kollarımız, gençlik kollarımız gece gündüz çalıştılar. Bir sürü gizli kahramanlarımız var onların isimlerini anmadan gitmeyeceğim. Bizden habersiz, bunu memleket meselesi, millet meselesi kabul edip beka meselesi kabul edip, ev ev kapı kapı hiç gidilmedik yerlere kadar giden kardeşlerimiz var ben onlara buradan teşekkür ediyorum.” Dedi. ‘2 milyonun kardeşliği de çok önemli bir projemizi’ “Urfa kalbimizin sükûn bulduğu yerdir, ne zaman Urfa’da ayrıldığımızda ne zaman döneriz diye telaşa düşüyoruz. Bugün burada Peygamberler şehrinde Allah bana hizmet etmeyi nasip etti ve ediyor. Ben bugün bu görevi bana veren istihdam Allaha hamd ediyorum. "Elbette zorluklarımız olacak, problemlerimiz olacak fakat ben inanıyorum ki halkımızın desteği ve duası bizleri birçok problemden ve sıkıntıdan kurtaracaktır. Memleketimizin ve milletimizin içinde olduğu şartları çok yakından takip ediyoruz. Bu memleket, bu topraklarda önemli bir şehirde yaşıyoruz. Bu nedenle birlikteliğimiz ve beraberliğimiz çok önemlidir, bu nedenle ki halkımızı mutlu edeceği birçok projemizin yanında şunu da ifade ettik, birlik ve beraberliğimizin devamı esas olduğu için 2 milyonun kardeşliği de çok önemli bir projemizi halkımıza sunduk. “ diyerek konuşmasına son verdi.

ADABIMIZLA DEVİR ETTİK.

Devir teslim töreni sonrası Eski BŞB Nihat Çiftçi sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak devir teslim töreni ile ilgili açıklamada bulundu.

Çiftçi Paylaşımında" Adabımızla, Şanlıurfa’mıza olan sevgimiz ve saygımızla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimizi, Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Zeynel Abidin Beyazgül beye devrettik. Allah hayırlı uğurlu etsin. Rabbim yar ve yardımcısı olsun."ifadesinde bulundu.

BEYAZGÜL MESAJ YAYIMLADI

BAŞKAN BEYAZGÜL’DEN GÖREVE BAŞLAMA MESAJI

Mahalli İdareler Genel Seçiminin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Zeynel Abidin Beyazgül, gerçekleştirilen devir teslim töreninin ardından bir mesaj yayımladı. Mesajında Başkan Beyazgül, “Saygıdeğer Hemşerilerim, 17 yıldır samimiyet, gayret ve tevazu ile bu davanın sekteye uğramaması için canla başla çalışan, her zaman liderinin ve AK davasının yanında dimdik duran Şanı Büyük Şanlıurfalılar; Demokrasinin en güzel tezahürlerinden olan bu mutlu günümüzde, AK Belediyeciliğin bayrak devir tesliminde, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 31 Mart Yerel Yönetim Seçimleri tüm dünyanın, dostun, düşmanın ve İslâm Âleminin dikkat kesildiği bir seçimdi ve bu seçim hakikaten Bir beka meseleydi. Sizlerde bunun farkındalığıyla sandıklara gidip; bayrak inmesin, ezan dinmesin şuuruyla emaneti ehline teslim ettiniz. Omuzumuzdaki yükün farkındayız. Yılmadık, yorulmadık ve yılmayıp, yorulmayacağız. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadık, kapılmayacağız. Bu kutlu yürüyüşün menzile varacağından bir an olsun şüphe duymadık”

“MİLLETİMİZE GÜVENDİK VE ALLAH’A TEVEKKÜL ETTİK”

“Rabbime hamdolsun ki; Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek, AK Parti hizmetlerini kalıcı hale getirecek ve hizmetlerin üzerine yeni hizmetler katacak zorlu bir seçimi hemşehrilerimizin gayreti ve Allah’ın inayeti ile %60,8’lik bir zaferle kazandık. Bugün Büyükşehir’in ikinci dönemini başlatmak üzere, projeleriyle Şanlıurfa’mıza güzel hizmetlerde bulunan Sayın Nihat Çiftçi Başkanımızdan hizmet bayrağını teslim aldık. Bundan böyle emanetiniz emanetimizdir. Bir medeniyet tasavvuru ile gelecek kuşaklara sağlıklı bir kent bırakmak için, bugüne kadar yaptığımız çalışmaları, bundan sonra da Büyükşehir Belediyesi çatısı altında sürdüreceğiz. Bu şehre bugüne kadar katkısı olan herkese şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Celalettin Beye ve Nihat Beye hizmetlerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum”

“EN BÜYÜK PROJEM; İKİ MİLYON URFALININ KARDEŞLİĞİDİR”

“İki milyon Urfalının kardeşliği şuuru ile Urfa’mızın her köşesindeki her kardeşimize hiç kimseyi ötekileştirmeden ulaşacağız” diyen Başkan Beyazgül, “Urfa’nın maneviyat şehri, tarih şehri ve turizm şehri olması için tüm değerlerini, tüm Urfalılarla birlikte, beraberce gün yüzüne çıkaracağız. Urfa’yı tüm değerleriyle yeniden ayağa kaldıracak çalışmalarımıza hızla başlayacağız. Bunları yaparken halkla iç içe olacağız ve şehrimizi şahısların menfaatine feda etmeyeceğiz. Sizlerle beraber, sizin için çalışacağız. Şehrimizin öncelikleri, bizim önceliklerimiz olacaktır. Şeffaf, adil ve kurumsal bir belediyecilik ile daha yaşanılabilir bir kent hedefimiz olacaktır. Her şeye açık, işini bilen ve Urfa’yı ileriye taşıyacak bir yönetim göreceksiniz. Tüm kurumları ve şahıslarıyla bu şehrin değerlerinin ortak aklıyla daha ileriye gideceğiz. Bunları yapabilmemizin olmazsa olmazı, disiplinli ve taşları yerli yerince oturup, kurumsallaşmış bir belediyecilikle birlikte başaracağız. Hizmetlerimizi kurumsal standartlarla, ayırım yapmadan ve iki milyon Urfalıyı kucaklayarak gerçekleştireceğiz ve bunu tüm Urfa ile birlikte yapacağız” “SAMİMİYET, GAYRET VE TEVAZU İLE HİZMET EDECEĞİZ” “Her sivil toplum kuruluşunun projelerini değerlendireceğiz. Projelerimizi ilgili paydaşlarla paylaşıp, beraberce daha iyi ve güzele yol alacağız. Örnek projeleri Urfa’da gerçekleştireceğiz. Bu yıl Göbeklitepe yılı ve gelecek yıl da Urfa’mızın Kurtuluşunun 100. Yıl dönümü, Bunlar Urfa’ya layık bir şekilde Urfalılarla kutlanacaktır. Samimiyet, Gayret ve Tevazu ile hizmet edeceğiz. Sizlerden de sabır, dua ve destek bekliyorum. Daha güzel bir Urfa için; tüm vekillerimiz, mülki amirlerimiz, belediye başkanlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve şehrimizin tüm dinamikleriyle birlikte hareket edip öce Urfa diyeceğiz.

“HEP BİRLİKTE ŞANLIURFA İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Bu duygu ve düşüncelerle Tüm hemşehrilerimize, teşkilatlarımıza, milletvekillerimize, şehrimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, Sivil Toplum Kuruluşlarına, kanaat önderlerine, Büyükşehir Belediyesi Meclisine ve Muhtarlarımıza şükranlarımız sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Devlet Bahçeli ve tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. İlk Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Celalettin Güvenç’e ve Sayın Nihat Çiftçi ’ye ve ekibine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Gayret bizden Tevfik Allah’tandır”

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2019, 01:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195