Title of a News Article

Beyazgül: Urfa turizmde cazibe merkezi olacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ramazan Sokağı'nda vatandaşlarla bir araya geldi.

'Bir Başkadır Ramazan Şanlıurfa'da sloganıyla Ramazan Sokağı'nda etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, Hamarat Eller Çarşısı'nda da yöresel yemekleri tanıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Beyazgül ve  MÜSİAD Genel Merkez ve İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Bingöl ile  Hamarat Eller Çarşısı'nda Şanlıurfa'nın kültürü hakkında açıklamalarda bulundu.

BEYAZGÜL: ŞANLIURFA'NIN BİRÇOK GÜZELLİĞİ VAR

Açıklamasında Başkan Beyazgül, "Gastronomi anlamında yemek kültürümüzü ön plana çıkarmalıyız. Kadim bir şehirdeyiz. Geleneklerimiz ve geçmişten gelen mirasımız bugün bizimle devam etmektedir. Yemek çeşitliliğimizi ön plana çıkardığımızda gastronomi anlamında başka bir şeye ihtiyaç kalmayacak. Bununla birlikte Urfa'nın birçok güzelliği var. Balıklıgöl, kelaynaklar, karagül, Saklı Cennet Halfeti, Göbeklitepe, Siverek Takoran Vadisi ve daha birçok güzelliğe sahip. Urfa turizmde bir cazibe merkezi olacak" dedi.

Şanlıurfa'nın yemek kültürünün tüm dünyada bilinmesi gerektiğini söyleyen MÜSİAD Genel Merkez ve İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Bingöl de, "Kadim bir kültür ve medeniyete sahip olan Şanlıurfa insanlık tarihinin en önemli yerlerinden bir olduğu artık herkesçe biliniyor. Mutfak kültürünün en iyi olduğu illerden biri Şanlıurfa. Urfa'nın gastronomisini öne plana çıkarmamız gerekiyor. Çünkü buraya gelen turistler sadece görsel güzellikleri değil yemeklerin de tadına bakarak kendi ülkelerinde bunları anlatsınlar ve Urfa

gastronomi şehri haline gelsin" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından Başkan Beyazgül ve Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Bingöl, Ramazan Sokağı'ndaki stantları gezerek, sivil toplum kuruluşları tarafından Ramazan Sokağı'nda kurulan STK çadırında Prof. Abdullah Ekinci'nin İnsan konulu seminerine katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142