Title of a News Article

Biber hasadı yapıldı

.

Biber hasadı yapıldı
banner206

GAP TEYAP İl Koordinatörlüğü ile Şanlıurfa Ziraat Odası bünyesinde hizmet veren Ziraat Mühendisi uzman tarım danışmanlarının Kalınbayat mahallesinde birlikte yürüttüğü biber demonstrasyonunun sonunda hasat günü yapıldı. Damla sulama yöntemi ve titiz çalışma sonunda elde edilen biberin rekoltesi ve kalitesi çiftçinin yüzünü güldürdü.

Şanlıurfa Ziraat Odası Tarımsal Danışmanlık birimi çiftçisi ile GAP TEYAP İl Koordinatörlüğü’nün bilimsel tarım yöntemleri kullanarak Kalınbayat Mahallesinde uyguladığı biber demonstrasyonu sonunda önceki gün biber hasat günü yapıldı. Damla sulama yöntemi ile gerçekleştirilen biber tarımı sonuçları çok iyi olduğu belirlendi.

Şanlıurfa Ziraat Odası Bünyesinde görevli ziraat mühendisi uzman tarım danışmanları, Gülistan Ertürk, Gülbin Öncel, Oya Kılıç ve Galip Gazanfer’in GAP TEYAP İl Koordinatörü Orhan Yenel’in yürüttüğü biber deneme ekim projesi sonunda yapılan biber hasat gününe Haliliye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Demir, ziraat mühendisleri ve çiftçiler katıldı.

Tarım danışmanları tarlada çiftçisine ulaşarak biber yetiştiriciliği konusunda çiftçilere detaylı bilgi vererek daha bilinçli biber tarımı yapılmasının yaygınlaştırılmasını amaçlıyor.

 

ÇİFTÇİ CEYLAN: SONUÇ MÜKEMMEL

Deneme ekiminin yapıldığı Kalınbayat Mahallesi çiftçisi Cevher Ceylan, GAP TEYAP ile Şanlıurfa Ziraat Odası tarım danışmanlarının bizlere sunduğu tavsiyelere dikkate alarak hasat gününde elde edilen sonucun çiftçileri sevindirdiğini söyledi. Çiftçi Ceylan, ‘GAP TEYAP İle Şanlıurfa Ziraat Odası’nın biber deneme ekimi yapacaklarını öğrendikten sonra başvurumu yaptım. Ve kısmet oldu birlikte biber ekimini ardından yetiştirme süreci ve bugün de hasat için toplandık. Şunu belirtmem gerekiyor ki tarımın bilinçli yapılmasının ne kadar önemli olduğunu gördük. Şanlıurfa Ziraat Odası Ziraat Mühendisi Uzman Tarım Danışmanları her safhada yanımızdı olup gerekli tüm bilgileri verdi, bizlerde uyguladık. Sonuç gerçekten çok güzel. Buradan tüm çiftçi arkadaşlarıma tavsiyem Tarım danışmanları ile daima iletişim ve işbirliği halinde olsunlar. Çok faydasını görecekler. Ben bu çalışmamızda emek veren GAP TEYAP İl Koordinatörü Orhan Yenel’e Şanlıurfa Ziraat Odası Tarım danışmanlarına Gıda Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe Müdürlüklerindeki görevli arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.’ Dedi.


Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2017, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195