Title of a News Article

Bilanço ağır!... 60 milyon kişi...

.

Bilanço ağır!... 60 milyon kişi...
banner206
 Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) değerlendirmelerine göre 7.3 milyar dünya nüfusunun 60 milyonu 2015 yılı içinde evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Sığınmacı krizinin en yoğun yaşandığı 2015’te UNHCR verilerine göre, her gün ortalama 4600 göçmenin ülkelerini terk ettiği, göçmen faciasının en yoğun yaşandığı ülkenin ise Suriye olduğu belirtiliyor. UNHCR Başkanı António Guterres, yaşanan durumu “Şimdiye kadar hiçbir zaman bu kadar sempati, hoşgörü ve dayanışmaya gereksinmemiz olmamıştı’’ sözleriyle özetledi.

UNHCR raporunda bir kez ülkelerini terk eden göçmenlerin bir daha ülkelerine geri dönme şansının az olduğu belirtilerek çok sayıda göçmen alan ülkelerde toplum içinde çıkabilecek çatışmaların yaratacağı baskıya dikkat çekiliyor.

 

ALMANYA İLK SIRADA

Rapora göre nüfuslarına oranla, Almanya ülkelerinden kaçan en fazla sayıdaki göçmeni kabul ederken, Almanya’yı sırayla Rusya, Amerika, Macaristan, Türkiye, Güney Afrika, Sırbistan, İtalya, Fransa ve Avusturya takip ediyor. Rapora göre Türkiye’de çoğunluğu Suriyeli olan 1 milyon 840 bin göçmenin barındığı belirtilirken, İçişleri Bakanlığı ise Ağustos ayında sadece Suriyelilerin sayısını 1 milyon 905 bin 984 olarak açıklanmıştı. UNHCR’nin raporunda sadece bu yılın ilk 6 ayının rakamlarına yer verilirken, Ege ve Akdeniz üzerinden yoğunlaşan göçmen dalgasındaki sayı raporda yer almıyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2015, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195