Title of a News Article

Bilim Şenlikleri göz doldurdu

.

Bilim Şenlikleri göz doldurdu
banner206

Şanlıurfa’da Bahçeşehir Koleji’nin destekleriyle 1. Bilim Şenlikleri düzenlendi.

Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ile Bahçeşehir Koleji’nin işbirliğiyle Şanlıurfa 1. Bilim Şenlikleri düzenlendi. Topçu Meydanı’nda düzenlenen programa; Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Bahçeşehir Koleji Urfa Müdürü Essum Aslan ve eşi İş Adamı Çetin Aslan, ŞUTSO Meclis üyesi ve OSB yönetim kurulu üyesi Mithat Arhan, çevre illerden il milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Büyük çadırda yapılan Bilim Şenliklerinde, kırsaldaki ilçeler ve şehir merkezinde bulunan okullardan 60 adet proje sergileniyor. Öğrencilerin okul öğretmenleri eşliğinde yaptıkları birbirinden yaratıcı eserler, şenliği gezen vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Öğrenciler yaptıkları eserler hakkında gerek protokol üyeleri ve gerekse de etkinliğe gelen davetlilere uygulamalı olarak bilgiler verdiler.

Programda konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, bilim şenliğinin önemiyle ilgili konuşmalar yaparken, bu şenliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci de, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Bilime Sanata Edebiyata Kültüre sürekli yatırım yapan Urfa’nın eğitim, bilim, kültür ve sanatla anılması yönünde hizmet veren bir kurum oluklarını belirterek, şunları kaydetti;

“Her şeye inat “Şanlıurfa’da eğitim geriye gidiyor, eğitim yerlerde” diye söylemlerde bulunan insanlara inat diyoruz ki;  ‘Şanlıurfa artık geleceğin mühendislerini Mimarlarını ve Türkiye 1’incilerini yetiştiriyor. Burada 207 eser arasında seçmiş olduğumuz 60 eseri göreceksiniz bir kez daha emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından 1. Bilim Şenliklerinin açılış kurdelesi kesildi.

Programın sonunda katkılarından dolayı Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız tarafından Başkan Çiftçi’ye, Müdür İlci tarafından da Bahçeşehir Koleji Müdürü Essum Aslan’a teşekkür plaketi verildi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2016, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142