Title of a News Article

Bir annenin çığlığı!

.

Bir annenin çığlığı!
banner206

 ŞANLIURFA’da 62 yaşındaki Zeliha Demirbilek, tedaviye götürmek için ambulans verilmeyen diyaliz hastası engelli oğlu 19 yaşındaki Umut Demirbilek'i valilik önüne bırakmak istedi. Annenin bu tepkisi üzerine, engelli gence tedavisi için ihtiyaç duyduğu konularda yardım edileceği bildirildi.

Zeliha Demirbilek, haftada 3 kez diyaliz tedavisi görmesi gereken engelli oğlu Umut için ambulans istedi. Ancak ambulans verilmeyince, protesto için oğlunu öğle saatlerinde  Valilik binası önüne getirdi. Yere serdiği çarşafın üzerine bıraktığı oğlunun gözleri önünde eridiğini belirten Zeliha Demirbilek, kendilerine ambulans ve sedye tahsis edilmesini isteyerek şöyle dedi:

"Oğlumu haftada 3 defa diyalize götürmek için ambulans ve görevli istiyoruz. Eşim öldü, kimse bize yardım etmiyor. Oğlum diyalize girmediği zaman sancıdan duramıyor. Böyle hasta oğlumu ölüme terk ediyorlar. Ben de oğlumu valiliğin önüne getirdim. Yetkililer ölümümüzü izlesin." 

Hükümet Konağı bahçesine çarşafla getirilen engelli hasta Umut Demirbilek, polislerin getirdiği bir tekerlekli sandalyeye konuldu ve annesi ile birlikte valilik binasına götürüldü. Burada yetkililerle görüştürülen Demirbilek'e gereken yardımın yapılacağı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2015, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195