Title of a News Article

Bir ayda barıştılar...

.

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde Çınar ve Çelik aileleri arasında yaşanan kan davası, Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla sonuçlandı. Bakan Çelik tarafların bir araya gelmesinden dolayı kutladı. 

NEBİHE ŞEKER
Geçtiğimiz ay Suruç İlçesinde Zeyrek Mahallesinde Çınar ve Çelik aileleri arasında arazi nedeniyle  silahlı kavga meydana gelmiş ve olayda Abdullah Çelik (65) hayatını kaybetmişti. Bu kavganın ardından Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve kanaat önderleri, husumetli olan Çınar ve Çelik aileleri barıştırmak için araya girdi. Ailenin ileri gelenleri ile görüşen Yıldız ve kanaat önderleri, olumlu cevap alınca bugün Suruç’ta bir düğün salonunda barış töreni düzenlendi. Törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, İlçe Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Gıda Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan Karayaman, Gıda tarım ve Hayvancılık| Bakanlığı müsteşarı Nusret Yazıcı,
ve her iki ailenin ileri gelenleri ile yaklaşık 2 Bin kişi katıldı.

Ailenin büyükleri Mehmet Çınar ve Şükrü Çelik sahneye davet edilirken, Bakan Çelik ve beraberindekileri tarafından iki aile barıştırıldı.

 

Bakan Çelik: Sabretmek gerekir

Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada, zaman ve tahammülün her şeyin ilacı olduğunu belirterek, “Ferdi davranışlar, aceleci yanlış yerlere götürüyor. Onun için sabretmek, beklemek gerekir. Sabreden zafere ulaşır, sabredeceğiz ki zafere ulaşalım. Aceleci olmayalım, gerçek intikamın sahibi Cenab-ı Haktır. Bu dünya geçicidir, birbirimizi üzmemek gerekir” dedi.

Çelik, “Müslüman Müslüman’ın kanını akıtıyor” diyerek, şunları kaydetti;

“Bölgemizde çok acılar var, savaşlar var. Ülkemizde çok acılar var, yetmedi birde köylerimizde mahallelerimizde acılar var. Zeyrek Mahallesindeki acıyı ortadan kaldırmak, dindirmek, ortadan kaldırmak, bir daha bu ve benzer hadiselerin gerçekleşmemesi için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle barışta emeği geçen Mehmet Çınar ve Şükrü Çelik kardeşimizden Allah bin kere razı olsun” şeklinde konuştu.

Vali Tuna ve Milletvekili Yıldız da, barışan iki aileyi tebrik ederek, başka kan davası olmaması için temennide bulundu.

 



Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2017, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER