Title of a News Article

Bir evde 75 kişi oldular!

Bir evde 75 kişi oldular!
banner206

 Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki köylüler, sınırı aşan Suriyelilere kucak açtı. Çengelli köyünde 5 kişilik ailesi ile yaşayan Osman Eşiyok, Kobani’den gelen dayısı ve çocuklarını evinde misafir ediyor. Suriyeli Seydi ailesi ile birlikte evin nüfusu 75 kişiye ulaştı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi sınır köylerinde bölge halkı sınırı geçmeyi başaran akrabalarına evlerinin kapılarını açtı. Çengelli köyünde 5 kişilik ailesi ile yaşayan Osman Eşiyok, Kobani’den gelen dayısı ve çocuklarını evinde misafir ediyor. Suriyeli Seydi ailesi ile birlikte evin nüfusu 75 kişiye ulaştı. Osman Eşiyok, “Bunları sokakta mı bırakacaktık. Ne yapalım, bunlar da insan. Bu insanların da dedeleri, Çanakkale’de şehit oldu. Bu insanlara yardımcı olmamız gerekir” dedi.

Suriyeli Halit Seydi ise köylerine top mermisi düşünce kaçmak zorunda kaldıklarını belirtti. Kendilerine yardımcı olunmasını isteyen Seydi, “3-4 gündür tampon bölgede rezil olduk. Büyük sıkıntı yaşadık. 70 kişilik ailemizle birlikte Türkiye’deki dayımlara sığındık. Bize sahip çıkılsın” diye konuştu.

IŞİD militanlarınca köyde kalan dayısının kafasının kesildiğini ileri süren Aliye Seydi ise, “Bizden sonra gelenlerden aldığımız habere göre dayımın kafası kesilmiş. Kafası yolun bir tarafında bedeni ise diğer taraftaymış. Buraya gelmekten başka çaremiz yoktu. Çok büyük sıkıntı yaşadık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

Seydi ailesinden 300 kişilik grubun sınırı aşmayı başardığı, bunlardan 75’inin Eşiyok ailesinin yanında, diğerlerinin ise komşu köylerdeki akrabalarının yanında kaldığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195