Title of a News Article

Bir mahalle daha doğal gaza kavuştu

.

Bir mahalle daha doğal gaza kavuştu
banner206

2015 yılının Mayıs ayında ilk kez kazma vurularak doğal gaz alt yapı çalışmalarına başlanan Sırrın Karşıyaka Mahallesinde doğal gaz kullanılmaya başlandı.

Mahallede imar düzenlemelerinin tamamlandığı cadde ve sokaklarda bu yıl toplam 7.540 metre şebeke hattı tesis edildi ve 68 adet binaya servis kutusu bağlantısı tamamlandı. AKSA Doğal Gaz şirketinin yaptığı açıklamaya göre; doğal gaz kullanmak isteyen mahalle sakinlerinin, apartmanlarına servis kutusu montajı yapılmış ise, ilk olarak abonelik işlemi için başvuruda bulunmaları gerekiyor. Abonelik işlemi kat maliki tarafından bizzat yapılan başvuru ile ve konuta ait müstakil tapunun ve T.C. kimlik belgesinin ibraz edilmesi ile yapılabiliyor. 2015 yılı için abonelik ücreti, yüz ölçümü brüt 200 metre kareye kadar olan konutlar için 467,47 TL olarak uygulanmakta.

Bu işlemin sonrasında sertifika sahibi tesisat firmalarından biri ile anlaşma yapılarak projenin onaya sunulması gerekiyor. Bunun ardından gaz akışı gerçekleştirilmeden önce kat maliki tarafından ya da dairede kiracı oturuyor ise ilgili kiracı tarafından bizzat AKSA Doğal Gaz şirketine başvuru yapılarak, Gaz Kullanım Sözleşmesi düzenlenmesi gerekiyor. Bu işlem sırasında T.C kimlik belgesi ve kiracı ise ikametgah belgesinin ibraz edilmesi gerekiyor. Bu sözleşmenin yapılması sırasında güvence bedeli olarak kombi ve ocak kullanan bir daire için 447,20 TL tahsil ediliyor. Gaz Kullanım Sözleşmesinin düzenlenmesinin ardından, ilgili tesisat firması tarafından organize edilecek bir gün ve saatte tesisatın projeye göre kontrolü AKSA teknik personeli tarafından yapılarak doğal gaz uygunluk belgesi düzenlenmekte. Tesisatın onaylanması durumunda, cihazların yetkili servisleri tarafından gerekli ayarları yapıldıktan sonra doğal gaz kullanımına başlanabilmektedir.

AKSA Doğal Gaz şirketi tarafından yapılan açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi:

“2015 yılının Sırrın Karşıyaka Mahallesi ile aynı tarihte Devteşti ve Ahmet Yesevi Mahallelerinde başlatılan şebeke alt yapı çalışmaları halen devam ediyor.

Bu yıl ilk kez Ahmet Yesevi ve Devteşti Mahallelerine de gaz arzı sağlanması planlanmıştı. Çalışmalar Devteşti ve Ahmet Yesevi mahallelerinin yeni gelişmekte olan ve imar yönünden daha hazırlıklı olan kuzey bölgesinde devam etmektedir. Sokağında Polietilen ana hattı tesis edilmiş olan binalara yönelik olarak, ekim ayı içerisinde servis hattı bağlantılarına başlanması planlanmıştır. Mahalle sakinlerine bilgi vermek istediğimiz önemli bir diğer husus şudur;  binanın doğal gaz servis kutusu montajı yapılmadan önce kesinlikle doğal gaz iç tesisatı yapımına başlanmaması gerekmektedir. Bir başka ifade ile, bina içi doğal gaz tesisatı yapımına başlamadan önce doğalgaz servis kutusunun montajı tamamlanmış olmalıdır. Servis kutusu monte edilmeyen binaların doğal gaz kullanması mümkün olmayacaktır.

Bu yıl doğal gaz bağlantısı yapılamayan diğer binalar için gelecek yıllara yönelik olarak uygulama projesi hazırlanabilmesi için, ilgili kurum ve kuruluşlar ile görüşülmekte olup; ilgili belediyeler ile iş birliği içerisinde program hazırlanarak kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir.”

 

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2015, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195