Title of a News Article

Bir tepki de Canbeyli’den

.

Bir tepki de Canbeyli’den
banner206

Şanlıurfa Futbol Saha Komiserleri Derneği Başkanı Abdullah Canbeyli, Şanlıurfa’da LPG fiyatlarının yüksek olmasına tepki göstererek, “Vekillerimizi de bu karteli kırmaya ve Şanlıurfa’ lıların bu haklı feryadını duymaya davet ediyorum” dedi.

Şanlıurfa’da LPG fiyatlarının çevre illere göre yüksek olmasına tepkiler dinmek bilmiyor. Sivil toplum kuruluşları tek tek açıklamada bulunarak, bu fiyatların indirilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Son açıklama da Şanlıurfa Futbol Saha Komiserleri Derneği Başkanı Abdullah Canbeyli’den geldi. Canbeyli, yaptığı açıklamada, ilimizde son günlerde gündeme oturan, halkın yaşantısını olumsuz etkileyen  ve  meşgul eden LPG Otogaz fiyatlarındaki  farklılık araç sahiplerinin seslerini  yükseltmelerine sebep olduğunu belirterek, “Ülke genelinde benzer fiyatla, yaniyaklaşık olarak 1.90 Tl ile 2.20 Tl gibi fiyatlarla satılan Otogaz, ne acıdır ki ilimizde 2.60 seviyeleri civarında seyretmektedir. Bu fiyat farkının nedenleri konusunda Otogaz  satış bayileri  yaklaşık bir aydan beri araç sahiplerince dile getirilen şikayetleri  görmezden gelip, herhangi bir açıklama yapma gereği bile duymamaktadır” dedi.

İstatistiklere göre Türkiye’de gelir sıralamasında son sıralarda yer alan Şanlıurfa halkına yapılan bu keyfi tutumun ancak bir  hakaret olarak değerlendirmek gerektiğini belirten Canbeyli, açıklamasında şunları kaydetti;

“Zira nüfus yoğunluğuna rağmen binlerce mülteciyi de barındıran bu il,  alenen haksız kazanca kurban ediliyor.Bunun adı ancak soygun olarak nitelendirilebilir.

STK ların bu konuya duyarsız kalması da ayrıca düşündürücü.Zira bu toplumsal bir sorun.

Duyumlara göre Şanlıurfa il merkezinde bulunan otogaz satış bayileri tek fiyat üzerinde anlaşmış. Dolayısıyla belirlenen fiyat komşu illere hatta ilçelerimize göre çok daha yüksek.

Bu kirli oyunu bozmak için araç sahiplerini mecburiyet dışında bir süre otogaz kullanmamalarını, toplu taşıma araçlarını kullanmalarını;

Vekillerimizi de bu karteli kırmaya ve Şanlıurfalıların bu haklı feryadını duymaya davet ediyorum.”

 

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2016, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195