Title of a News Article

Birçok ülkenin yapamadığını Urfa yaptı

.

Birçok ülkenin yapamadığını Urfa yaptı
banner206
 Suriye’de yaşanan savaşta bir çok ülkenin yapamadığını Şanlıurfa’daki sivil toplum kuruluşları yaparak Suriyelilere toplamda bin 97 TIR yardım yaptı. Bu yardım TIR’larından 231 tanesi sınır ötesine gönderilirken, 866 tanesi ise yurt içindeki Suriyelilere ulaştırıldı.
Yardımlar hakkında bilgi veren Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Osman Gerem, sınır ötesine 230 ve 231’inci TIR’ları gönderdiklerini ifade ederek, “Biliyorsunuz Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu olarak 5 yıldan beri mazlum, mağdur Suriyeli kardeşlerimize gerek sınır ötesinde, gerek sınır içerisinde yardım gönderiyoruz. Bu gün de Şanlıurfa’dan sınır ötesine iki TIR yardım gönderiyoruz. Orada, kendi ülkesinde muhacir durumuna düşmüş, özellikle kırsal kesimlerde iki ateşin arasında kalan çok mağdur insanlar var. Biz de bu mağdur insanların sofrasına bir tas çorba ulaşsın diye gayret ediyoruz ve bu gayretimizi de Şanlıurfalıların cömertliklerine bağlıyoruz. Şu anda bugüne kadar sınır ötesine 231. TIR’ımızı göndermiş oluyoruz. Yine bizlere misafir gelen, Şanlıurfalıların sevgisine, muhabbetine, şefkatine mahrum olan insanlarımıza da 866. TIR’ımızı ulaştırdık. Bu yardımlarımız devam ediyor. Yine bunun yanında Güneydoğu’da terörden dolayı mağdur olan kardeşlerimize de yardım göndermeye çalışıyoruz” dedi.


"ŞANLIURFA 520 BİN SURİYELİYE SAHİP ÇIKIYOR AMA DÜNYA 100 SURİYELİYE SAHİP ÇIKAMIYOR"
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar ise Şanlıurfa’nın tek başına 520 bin Suriyeliye sahip çıktığını fakat dünyanın bütün güçlerini ellerinde tutan ülkelerin 100 Suriyeliye bile sahip çıkamadığını belirterek, “Müslüman olmanın gereği paylaşmayı bilmektir, infak etmeyi bilmektir. Zekatın ötesinde inancımızda infak vardır, bunun gereği yerine getirilmektedir. Allah hepsinden razı olsun. Buradan çıkartmamız gereken en önemli ders şudur, Allah kimseyi devletsiz bırakmasın. Devleti olmayanın ne dini, ne canı, ne namusu, ne de malı olmuyor. Bir milyon 845 bin nüfusu olan Şanlıurfa 520 bin Suriyeli kardeşini sahiplenebiliyor ama diğer yandan dünyanın bütün güçlerini elinde tutan, dünyanın bütün kaynaklarını sömürme derdinde olan ülkeler 100 kişilik, 50 kişilik sembolik sayılarla bu mazlum kardeşlerimizi sahiplenme derdindeler. İşte inanan ile inanmayan, Müslüman olan ile Müslüman olmayan arasındaki en büyük fark budur” şeklinde konuştu.
Sınır ötesine gönderilen yardım TIR’larında bebek maması, süt, bebek bezi, temel gıda maddeleri, battaniye, yatak, ısıtıcılar ve kişisel bakım ürünleri olduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2016, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142