Title of a News Article

Birecik Barajının isim değişikliğine tepki

.

Birecik Barajının isim değişikliğine tepki
banner206

Atatürk, Karakaya ve Keban’dan sonra Türkiye’nin işletmedeki dördüncü büyük barajı olan Birecik Barajının adının Birecik-Nizip Barajı olarak değiştirilmek istenmesi tepkiye neden oldu.

Şanlıurfa’nın Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, beraberindeki Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ve AK Parti Birecik İlçe Başkanı Müslüm Kaynarpınar ile Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan'ı ziyaret etti.

Pınarbaşı, konuğu oldukları Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan’a, Birecik Barajının adının Birecik-Nizip Barajı olarak değiştirilmek istenmesinin doğru olmadığını gerekçeleri ile anlatarak, Şanlıurfa ve Birecik halkının da bunu kabullenemeyeceğini belirtti.

Başkan Pınarbaşı, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Birecik Barajı adının ilçenin marka değerlerinden olduğunu ifade ederek, “Kelaynak kuşumuza, fıstığımıza, kalemize ve daha bir çok değerlerimize nasıl sahip çıkıyorsak ilçemizin adını taşıyan Birecik Barajı’na da sahip çıkarız” dedi.

Birecik Barajının ilçe merkezine 8 kilometre mesafede olduğunu belirten Başkan Pınarbaşı, “Barajın logosunda da ilçemizin sembolü Kelaynak kuşumuz vardır. Birecik Barajının adı ilçemizle özdeşleşmiştir. Bu adın değiştirilmesine karşı Birecik ve Şanlıurfa kamuoyu olarak karşısında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Pınarbaşı, 1985-2000 yılları arasında yap-işlet-devret modeli ile inşa edilen, 3 Ekim 2016 tarihinde ise kamu kuruluşu Elektrik Üretim A.Ş 'ye devredilen Birecik Barajının, yıllık 2,5 milyar kWh elektrik enerjisi üretim kapasitesi ile Atatürk, Karakaya ve Keban’dan sonra Türkiye’nin işletmedeki dördüncü büyük hidroelektrik santrali olduğunu hatırlattı.

Pınarbaşı, konunun takipçisi olacaklarını, bölge bakanı ve milletvekillerinin de bu konunun arkasında duracaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2016, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195