Title of a News Article

Birecik ile ilgili sevindirici haber...

.

Birecik ile ilgili sevindirici haber...
banner206
 Şanlıurfa'nın Birecik İlçe Belediyesi, Fırat Nehri kıyısında hayata geçirdiği sahil projesinde 3. etap çalışmaları başladı.

Fırat'ın Birecik'ten geçen bölümünün her karışını değerlendirme çabasında olan Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, ilçenin turizmden aldığı payı artırmak ve marka kent oluşturmak için projelerine devam ediyor. Pınarbaşı'nın mega projeleri arasında yer alan ve Fırat Nehrinin bütün güzelliklerini ortaya çıkaran sahil projesinde 3. etap, dolgu işlemleri ile başladı.

 

Pınarbaşı, hayalini gerçekleştiriyor

Çalışmaları yerinde inceleyen Pınarbaşı, "En büyük hayallerimden biriydi" dediği sahil projesini gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

İlk etabını 2011 yılında başlattıkları proje ile Fırat'ın incisi Birecik'e yakışır bir sahil kazandırdıklarını ifade eden Pınarbaşı, "Proje ile görsel şölen sunmanın yanı sıra güzel bir yaşam alanı oluşturduk. Halkımızın aileleri, eş ve dostlarıyla hoşça vakit geçirdikleri, çocuklarımızın güven ortamında özgürce koşup oynayabildikleri bu proje ile ayrıca halkımıza iş ve AŞ imkanı sağladık. Projemiz öylesine beğenildi ki 2. etabı tamamladık ve 3. etaba geçtik" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Fırat Nehrinin Birecik'teki kıyısına hayat veren projenin 3. etabı tamamlandığında Birecik'in yeni bir mesire alanına kavuşacağını belirterek, bu etapta, restoranlar, çay bahçeleri, oyun grupları, lunapark, aqua park ve halka açık piknik alanları gibi tesislerin olacağını kaydetti.

 

Baharda bitmiş olacak

Birecik'i cazibe merkezi haline getiren sahil projesinin Güneydoğu Anadolu bölgesinin en prestijli projesi olduğunun altını çizen Pınarbaşı, "Bu etapta da doğal güzellikleri bozmadan yaşam alanları oluşturacağız. Doğal güzelliği taş yığınına çevirmeden, ahşap ağırlıklı mekanlar oluşturacağımız bu projemiz sayesinde artık yer sıkıntısından hiç kimse yakınmayacak. Halkımız aile, eş, dost ve misafirlerini rahatça ağırlayabilecek" diye konuştu.

Pınarbaşı, kentin çehresini değiştiren sahil projesinin yeni etabını, önümüzdeki baharda hizmete açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2016, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195