Title of a News Article

Birecik Kalesi yıkıldı! Feci görüntüler..

Birecik ilçesinde sahil yolundaki tepeden kopan dev kaya parçaları yola savruldu. Kimsenin yaralanmadığı olayda ulaşım durdu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve, Birecik Belediyesinin AFAD'ı defalarca uyarmasına rağmen Birecik ilçesinde ki tehlikeye önlem alınamadı. Büyükşehir Belediyesinin bir yıl önce AFAD ile yaptığı protokolde masrafların yarısının ödenmesini taahhüt etmesine rağmen AFAD  Başkanlığı bir türlü önlem alamadı.


Olay, akşam saatlerinde sahil yolunda meydana geldi. İlçede bu yıl  içerisinde etkili olan aşırı yağış nedeniyle 50 metre yüksekliğindeki tepeden kopan tonlarca dev kaya parçaları araçların ve insanların yoğun olarak kullandığı Fırat Nehri'nin kıyısındaki yola düştü. Tonlarca ağırlığındaki kaya parçaları yol kenarında bulunan bir kafede hasara yol açtı. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı olayda ihbar üzerine gelen polis ve zabıta ekipleri yol kenarındaki araçları çektikten sonra kaya parçalarını iş makinesiyle kaldırıldı.

Çalışmanın ardından yol tek şerit olarak trafiğe açıldı.

Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, ilçenin büyük ikinci kez büyük tehlike atlattığını ifade ederek" ilçemizde bu gün iftar saatine doğru yaşanan olay büyük bir faciaya yol açabilirdi. Aylardır AFAD tarafından önlem alınmasını istedik. Ancak sorumlular görevini yapmıyorlar, her gün yüreğimiz ağzımızda bu kaçıncı olay, ilçe hakkı tedirgin, derhal önlem alınsın. Biz ilçe Belediyesi olarak bunu yapacak güçte değiliz"dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2019, 21:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195