Title of a News Article

Birecik operasyonunda 4 tutuklama

Birecik operasyonunda 4 tutuklama
banner206
 Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde, polis tarafından bir eve düzenlenen baskında yasadışı eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan 25 ses bombası, 51 molotof kokteyli, 1 kilo çivi, 4 litre tiner, 3 litre tuz ruhu, 4 sprey boya ve 4 havai fişek ile bazı polislerin kimlik bilgilerinin yer aldığı notlar ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü tutuklandı.

 

Terör ve İstihbarat şube ekipleri aldıkları bilginin ardından ilçenin Kurtuluş Mahallesi'nde bir eve dün akşam savcılık kararıyla operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında arama yapılan evde yasadışı eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan 25 ses bombası, 51 molotof kokteyli, 1 kilo çivi, 4 litre tiner, 3 litre tuz ruhu, 4 sprey boya ve 4 havai fişek ile bazı polislerin kimlik bilgilerinin yer aldığı notlar ele geçirildi. Malzemelere el koyan polis, evde bulunan Ahmet Latif K., Ömer Faruk Y. ile yaşları 18 yaşından küçük olan R.K., İ.H.Y., S.K. ve F.K. isimli 6 şüpheliyi gözaltına aldı.

 

Birecik Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerden 14 yaşındaki F.A. ailesine teslim edildi, işlemleri tamamlanan 5 şüpheli ise Sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Ahmet Latif K., Ömer Faruk Y., R.K. ve S.K. 'Terör örgütü üyesi olmak, tehlikeli maddeleri imal etmek ve bulundurmak' suçlarından tutuklandı, İ.H.Y. ise denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2014, 22:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195