Title of a News Article

Birecik'te coşkuyla kutlandı...

Birecik'te coşkuyla kutlandı...
banner206

Birecik ilçesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı Düzenlendi.
Türk Milletinin ve kahraman güvenlik güçlerinin 15 Temmuz 2016’da hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun ve demokrasi zaferinin üçüncü yıl dönümü sebebiyle ilçemizde anma programı düzenlendi.
Akşam namazının toplu olarak kılınması, Kaymakam Dr. Fatih Çelikkaya ve Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam`ın vatandaşlara bayrak dağıtımıyla başlayan program, Kaymakam Çelikkaya ile Belediye Başkanı Mirkelam'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmalarıyla devam etti.
Ellerinde Türk bayrağıyla genciyle, yaşlısıyla, çocuğuyla, kadınıyla, erkeğiyle binlerce kişi 15 Temmuz Şehitler Parkında toplanarak Ülkemize, Devletimize, demokrasimize yürekten sahip çıktıklarını bir kez daha gösterdiler. Tüm vatandaşların bir ve beraber olduklarını, bu ülkeyi yıkmaya, darbe yapmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini hep birlikte haykırarak, 15 Temmuzda bu vatan için canlarını feda eden vatan evlatlarını rahmet ve şükranla yad ettiler.


Programda Kur-an’ı Kerim, selalar, ilahiler, şiirler okundu, 15 Temmuz darbe girişimini anlatan sinevizyon gösterileri ve Şehitlerimiz için okunan hatimlerin duası yapıldı. Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde yaptığı konuşmayı dinlemesinin ardından Saat 00.13’tetüm camilerde aynı anda sela’lar yükseldi.
Vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunulduğu programa, ilçe protokolü, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2019, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195