Title of a News Article

Birecik'te doğaya sahip çıktı...

Birecik'te doğaya sahip çıktı...
banner206
Bugün yurt genelinde gerçekleştirilen ağaçlandırma seferberliği için, vatandaşlarımız gelecegenefes.com internet sayfası üzerinden Türkiye'nin istediği bölgesinde 5 ağaca kendi ve aile bireylerinin isimlerini vererek fidan sahiplenmiş ya da bağışta bulunmuştu.

Vatandaşlarımız tarafından sahiplenilen veya bağışlanan 11 milyonu aşkın fidan Bugün (11 Kasım 2019) saat 11.11’de, 81 ildeki 2023 noktada 3 saat içinde eş zamanlı olarak toprakla buluşturuldu. Tarım ve Orman Bakanlığı öncülünde daha yeşil bir Türkiye için 'Geleceğe Nefes Ol' sloganıyla başlatılan ve Türkiye'yi Guinness Rekorlar Kitabı'na taşıyacak olan fidan dikme seferberliği Birecik'te de gerçekleştirilirdi.

Birecik'teki fidan dikim seferberliği öncesi Mezra Çok Programlı Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen programda, ağaç dikmenin önemi ve faydaları hakkında bilgi vermesi, anaokulu öğrencilerinin gösterisi ve öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından Mezra Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesine geçilerek ağaç dikimi gerçekleştirildi.

11 Milyon ağacın geleceğe miras bırakıldığı kampanyaya Kaymakam Dr. Fatih Çelikkaya, Birecik Belediye Başkan Yardımcıları Sait Bağlı ile Adnan Yaşar, Birecik Orman Fidanlık Müdürü Mustafa Haratoğlu, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar da destek verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2019, 19:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195