Title of a News Article

Birecik'te her nokta dezenfekte ediliyor...

Birecik'te her nokta dezenfekte ediliyor...
banner206

Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam'ın talimatları doğrultusunda oluşturulan ekipler, Birecik ilçesinde dezenfekte seferliğin ardından Son iki hafta içerisinde vatandaşların tüm kullanım alanları yıkandı ve dezenfekte edildi.
Birecik Belediyesi tarafından Corona Virüs (COVID-19) salgınına karşı mücadele kapsamında başlatılan dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları genişletilerek ilçe genelinde insan yoğunluğunun fazla olduğu; ana caddeler, parklar, meydanlar, boş arsalar ve halkımızın yoğun olarak gelmek zorunda kaldığı Hastane, Kaymakamlık ,  (Hükümet Konağı) Belediye ve Sosyal Tesisleri, Sebze Hali, Semt Pazarı, Fıstık Hali, Sanayi Sitesi, esnaf kesiminin tamamına yakını, bazı kırsal mahalleler, Ptt, Aksa, Kurumlar, Dolmuş ve Taksi Durakları, Kafe vb. alanları araçlar ekipler ve temizlik personeliyle temizlenmeye başlandı.

Çin'in Wuhan kentinde 12 Aralık tarihinde ortaya çıkan ve kısa süre içinde ülke sınırlarını aşarak küresel bir salgın haline dönüşen Corona Virüs'e karşı gerek uluslararası alanda gerekse ülke olarak önlemler artırıldı. Bu kapsamda Birecik Belediyesi de halkın sağlığını korumak ve virüsün bulaşma ihtimalini ortadan kaldırmak amacıyla ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarına yoğunluk kazandırdı.


Birecik Belediyesi Temizlik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin ortak çalışması ile, otobüs ve taksi durakları banka ATM’leri, çöp konteynırları, esnaf iş yerleri, ana caddeler, sokaklar, boş arsalar,  parklar, meydanlar, ve halkımızın yoğun olarak gelmek zorunda kaldığı Hastane, Kaymakamlık, Belediye ve Sosyal Tesisleri, Kurumlar, Dolmuş ve Taksi Durakları, Kafe vb. insan sağlığına zarar vermeyen Sağlık Bakanlığı  ruhsatlı ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) onaylı ürünler ile dezenfekte edilip ilaçlandı.

Öte yandan Birecik Belediyesi oluşturduğu ekiplerle insan kalabalığının fazla olduğu şehir genelindeki bütün kamu binalarında dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarına düzenli aralıklarla devam ediyor.

Birecik ilçesinde yapılan dezenfekte ve temizlik çalışmaları vatandaşları memnun etti.  Vatandaşlar, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam’a ve ekiplerine teşekkür ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195