Title of a News Article

Birecik’in 3 ana sorunu çözülüyor..

Birecik’in 3 ana sorunu çözülüyor..
banner206

Şanlıurfa’nın Birecik ilçe Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, ilçenin üç ana sorununun çözümü için çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Başkan Faruk Pınarbaşı, Ankara’ya son ziyaretlerinde, Birecik’in üç önemli problemi su, TOKİ ve doğal gaz için görüşmelerde bulunduklarını ifade etti. Pınarbaşı, doğal gaz konusunun artık kesinleştiğini belirtti. Genel Müdürlük ile görüştüklerini ve gerekli yatırımların yapıldığını vurgulayan Pınarbaşı, 2016 yılı sonuna kadar doğal gaz kullanımının başlayacağını kaydetti.

 

Askıya Alınan Sulama Projesi Tekrar Devrede

Su konusunda Birecik’in iki önemli projesi bulunduğunu, bunlardan birinin atık su arıtma, diğerinin ise Altınova Sulama Projesi olduğunun altını çizen Pınarbaşı, “Atık su arıtma projesi ile ilgili Genel Müdürlükte tüm birim müdürleri ve milletvekilimizin de katılımıyla geniş çaplı bir toplantı yaptık. Genel müdürümüz sağ olsun 2017’de olacak projeyi 2016’ya aldı. Büyük bir ihtimalle genel müdürümüz yakında Birecik’e gelecek, konuyla ilgili bir toplantı daha yapılacak. Altınova Suluma Projesi askıya alınmıştı, o da yaptığımız görüşmeler neticesinde devreye alındı. Genel müdürümüze yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. O proje de 2016’ye çekildi. Bölgenin sulama sistemi böylelikle yapılmış olacak. TOKİ konutlarında da ilk kazma yıl sonuna vurulmuş olacak. Böylelikle Birecik’in can alıcı üç önemli problemi çözülmüş olacak” dedi.

 

İçme Suyu Şebekesi Değiştiriliyor

İçme suyu şebekelerinde yaşanan arızalara da değinen Başkan Pınarbaşı, “Şebekeler 35 yıllık. Eski olmasından dolayı sık sık arıza veriyor. Bizim suyumuz da çok tazyikli. Şu an 100 bin değil, 300 bin kişiye yetecek suyumuz var. Bu sular kesilip bırakıldığı zaman o tazyikli su, eski şebekelerdeki kurumlaşmış pasları ilk anda getiriyor. Bunu bazıları biliyor, bazıları da sırf muhalefet olsun diye bunu kullanmaya çalışıyor. Ama şebekemizin büyük kısmını Büyükşehir Belediyemiz değiştirdi. Kalan kısmı da 2017 yılı içerisinde tamamen değiştirilecek. Çalışma sonunda artık bu tür sıkıntılar yaşanmayacak” ifadelerini kullandı.

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, içme suyunun Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde tahlilini yaptırdıklarını belirterek, “Buradan çıkan sonuç, Birecik’in suyu, içilebilir en iyi su” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2016, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195